Aydın’ın Efeler ilçesinde çalışmalarını sürdüren CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Bademli Mahallesi’nde vatandaşların namaz ibadetini, cami yerine okul binasında yaptığını söyledi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP’li Mersin, şu ifadeleri kullandı: “Defalarca söyledim, gösterdim, anlattım. Ey AKP nerdesin dedim, camilerimiz kapalı dedim, cevap hep 70’lik eyyamcı müptezelden geldi. Sayemizde 70’inden sonra alnı secde gördü beynamazın. Olsun dinimizde tövbe kapısı açık, vesile olduysak ne mutlu bize.
Şimdi bugün Bademli mahallemize gittik. Cuma namazımızı Bademli mahallemizde kıldık. Peki, nerede, eski okul binasında. Sorduk, arkadaşlar camimize ne oldu dedik? 1 yıla yakın zamandır kapalıymış. Aydın sınırları içerisinde bir mahallemiz daha ibadetini, kahvede, okulda, yolda eda etmek zorunda.”

“CAMİSİZ KÖY OLUR MU?”


CHP’li Mersin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Teneşirlik müptezel, bizim muhatabımız değil. Peki, ey AKP, sizin bu tabloyu görünce hiç mi içiniz sızlamıyor, bir değil, iki değil, üç değil, bu şehir kaç camiyi kapattınız siz? İş eyyama gelince kimseye pabuç bırakmıyorsunuz, elinize sabunculukta kimse su dökemiyor, ama iş icraata gelince bu sıcakta dışarılarda namaz kılmaya çalışan vatandaşlarımız. Camilerimizde jeneratör var mı kontrol edeceğim dedim, sayenizde ibadete açık cami bulamıyorum yahu. Milletimiz mescitsizlikten, yeryüzünü kendine mescit eylemiş. Utanın. Yüzünüz kızarsın biraz! Bak ne diyor köylümüz: “Camisiz köy olur mu?” Bizim camimizin sözde boyası solmuş diyenlere bakın hele. AKP camilere sahip çıkacak mısınız bu memlekette, çıkmayacaksanız 8 ay sonra biz zaten yapacağız bu işi. Ağaçların altına gidip, gölgesine oturup, kostak kostak konuşmak kolay değil mi? Hep dedim ya, siz bu müptezelin aklıyla giderseniz askere, 8 ay sonra alırsınız güzel bir tezkere. Alacaksınız da.”