Galatasaray’ın başarılı orta saha oyuncusu Taylan Antalyalı, Nazilli’de 25 milyon TL’lik yatırıma imza attı. Antalyalı ailesi Arslanlı Mahallesi Mergen Çayı mevkiinde soğuk sıkım zeytinyağı fabrikası ve şişeleme tesisi kuruyor. Taylan Antalyalı, Menajeri Cahit Sevim ile iş insanı Zafer Sert’in ortaklığında kurulan fabrikanın temeli atıldı. Temel atma törenine pazar günü Antalyaspor maçı olduğu için Taylan Antalyalı katılamazken, babası Nabi Antalyalı, annesi Zeliha Antalyalı, menajeri Cahit Sevim, ortakları Zafer Sert ve vatandaşlar katıldı. Törende kurban kesildi ve dualar edildi.

YURT DIŞINA AÇILAN KAPI OLACAK


Köylünün zeytinini hak ettiği yere getirmek istediklerini ifade eden iş insanı Zafer Sert, şöyle dedi: “Arslanlı’mızın yurt dışına açılan bir kapısı olacağız. Bölgemizde bulunmayan soğuk sıkım zeytinyağı fabrikasını inşallah bu sezon içerisinde devreye sokmayı planlıyoruz. Zeytinyağımızın maalesef yerlerde olduğunu gördüm. Hiçbir üreticimizin yanında ne siyasi anlamda birileri bulunmakta ne de ilçemizin ileri gelen iş adamları tarafından atılım ve girişim yapılmakta. Kesinlikle ve kesinlikle en çok istediğim Nazilli’mizde üretilen yağın en iyi şekilde yurt dışında tanıtımı yapılması. Bölge halkımız için ürünlerin değerlendirilmesidir. Bundan sonraki süreçte de hedef ve planımız şişeleme tesisini kurup en iyi şekilde bölge halkımıza hizmet vermektir. Yatırımımız 15 milyon ve şişeleme tesisi için de önümüzdeki yıl planladığımız 10 milyon civarında olacak.”

"DAHA FARKLI PROJELERDE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ"


Oğlu Taylan Antalyalı’nın futboldan kazandığı parayı betona gömmektense, üretim tesisi yapmak için karar verdiklerini dile getiren baba Nabi Antalyalı, “Bu kararda hem Cahit hocamız hem de Zafer Bey dediler ki ‘Nazilli’nin dağlarından yağ, ovasından bal akar.’ Onların da desteğiyle burada bu fabrikayı kurmaya karar verdik. Bu fabrikayı kurarak hem köylünün ürününü daha iyi değerlendirmek hem de çocuklarımıza bir geleceğe yönelik bir şirket kurmak amacıyla çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra daha farklı projelerde birlikte devam etmek istiyoruz” dedi.

"ORTAK BİR NOKTADA BULUŞTUK"


“Taylan’ı da doğru yatırıma sevk etmek adına ortak bir noktada buluştuk” diyen menajeri Cahit Sevim, “Futbol hayatı ve menajerlik kariyerim boyunca Nazilli’yi en iyi şekilde temsil etmenin telaşı içerisinde oldum. Taylan gibi karakterli ve eğitim anlamında aile eğitimi görmüş sadece yeteneğiyle değil karakteriyle de göz önünde bulunan bir futbolcuyu iyi bir şekilde yönlendirmek istedik. Kazandığını doğru yatırımlara yapmasını sevk ettik. Taylan’ın Nazilli’yle hiçbir bağı yoktu. Yatırımlarını turizm sektöründe Yatağan veya Muğla yöresine de yapabilirdi. Ama Nazilli’nin yetiştirdiği bu ürüne yaptı. Taylan’ı da doğru yatırıma sevk etmek adına ortak bir noktada buluştuk” şeklinde konuştu.

"KENDİ EVLADINA SAHİP ÇIKMAYI ÖĞRENMEMİZ GEREK"

“Yerli futbolculara sahip çıkılmalı” diyen Sevim, “Taylan kazandığı parayı Türkiye’ye yatırdı. Yabancı futbolcular yüksek meblağlar alıp gidiyor ancak el üstünde tutuluyor. Taylan ise en ufak bir pas hatasında yerden yere vuruluyor. Kendi çocuğunu bu kadar değersizleştirme benim ağırıma gidiyor. Bunun adı Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş olması önemli değil kendi evladına sahip çıkmayı biraz öğrenmemiz gerek. Bakın buradan kim bilir kaç kişi ekmek yiyecek. Bu çocuk yabancı bir futbolcu olsaydı yatırımlarını buraya yapma şansı sıfırdı” ifadelerini kullandı.