Dünyanın en kaliteli incirlerinin üretildiği Aydın’ın Nazilli ilçesinde incir işletmelerini sevindiren haber geldi. Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü’nün Arslanlı Mahallesi Mergen Çayı kenarında yürüttüğü proje kapsamında ihracatta büyük önem taşıyan incir işletmeleri Yeşil Mahalle’deki keşmekeşlikten kurtulacak.
Mergen Çayı Islahı projesinin ardından dere kenarında arta kalan 300 dönümlük arazide kurulacak İncirciler Sanayi Sitesi için önemli bir adım atıldı. Proje için SS Nazilli Yerli Ürünler Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi kuruldu. Kooperatifin Kurucu Başkanlığı’na Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu getirildi. Yönetim Kurulu’nda ise Mehmet Aksüt, Yahya Alnıak, Ferdi Güler ve Serkan Akçakaya isimleri yer aldı.

HAYAL GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ


İncircilerin apartman altlarından kurtulacağını ve hak ettikleri yere kavuşacaklarını ifade eden Nurettin Kırlıoğlu, şunları kaydetti: “4 yıl önce yönetim kuruluyla birlikte hayal ettiğimizi gerçeğe dönüştürdük. İncirci arkadaşlarımızın sorunlarından bir tanesi olan yer sorunuydu. Yeşil Mahalle’de evlerin altındaki tesisleri düzgün bir hale getirmek istiyorduk. Mergen Çayı’nı bulduk. Burada ıslah çalışmaları için devlet büyüklerimizle de görüştük. Sonunda devletimiz bize burayı tahsis etti. Başlangıçta tahsis edilen alan 170 dönüm. Islah çalışmaları tamamlandığında 300 dönüm olacak. Yaklaşık 500 dönüme yakın yer tahsisi yapılacak.”

YER TAHSİSİ BEKLENİYOR


Doğa dostu bir yer yapacaklarını belirten Kırlıoğlu, “Fiziki şartlardan dolayı ileriyi göremiyorduk. Çünkü yer yok ve çalışma imkanı olmayan yerde ilerleme şansınız yok. Bu proje incircimize imkan sağlayacak. İncir ticaret merkezimizde tesislerimiz soğuk hava depolu olacak. Köylümüz malını direkt getirebilecek. İçerisinde kantar, sosyal alanların bulunduğu ve güneş enerjisiyle elektrik üreten doğa dostu bir yer yapacağız. 3 yıla kadar harekete geçmesini planlıyoruz. Şu anda hazineden yer tahsisini bekliyoruz” sözlerini kaydetti.