2023 seçim çalışmaları kapsamında Germencik’e gelen CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Kaymakam Turgay Gülenç’e yaptığı ziyarette Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti hedef aldı. Yıldız’ın eleştirilerine, AK Parti kanadından cevap gecikmedi. AK Parti Aydın İl Başkan Yardımcısı, İl Tanıtım ve Medya Başkanı Erol Arıkan, Yıldız’ın savunduğu değerlerin tersi işler yaptığını iddia etti.

YILDIZ’IN KIZINA TORPİL İDDİASI


Arıkan, yaptığı açıklamada, CHP’li Yıldız’ın Germencik ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti eleştirdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
“Yahu beyefendi 3 dönemdir milletvekili, şimdi Aydın’da sokağa çıksak ‘Hüseyin Yıldız kimdir?’ diye sorsak emin olun bir elin parmak sayısını dahi geçmez onu tanıyanlar. Tanıyanlar da şu soruları sorarak bize karşılık verirler; ‘Hani şu liyakat nutuğu atıp hukukçu olmayan kızını torpille İzmir Torbalı Belediyesi’nin Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün başına getiren kişi mi? Ya da; İstanbul Sözleşmesi'ni savunur gözüken ama TBMM’de birlikte çalıştığı kadın danışmanını dövdüğü öne sürülen kişi mi?”

“KATMA DEĞER SAĞLAYACAK HANGİ PROJEYİ SUNDUN?”


Meclis’e gittiğinde karşısında kendisini dikkate alan bakan ve cumhurbaşkanı olmadığını, bu nedenle iş yaptıramadığını ve mevcut koşullarda yanlış giden bir şeylerin olduğunu savunan Yıldız’a tepki gösteren Arıkan, “Sayın Yıldız, bugüne kadar memlekete fayda sağlayacak hangi projeniz ile bakanlarımıza ziyarette bulunup destek istediniz de bakanlarımız size destek vermedi? Bugüne kadar Aydın'ımıza katma değer sağlayacak hangi projeyi Sayın Cumhurbaşkanımızın huzuruna sundunuz da Cumhurbaşkanımız size destek vermedi? Aydın Şehir Hastanesi örneği ortada. Yatırımı yapan AK Parti, köstek olan CHP değil mi, siz değil misiniz? Gerçi siz de haklısınız. Genel Başkanınız ‘Bu ülkede hastalık yoksa ne yapacağız, yanlış yapıyorsunuz bu şehir hastaneleri bütçeye büyük yük getirecektir’ demeci ile şehir hastanelerinin tümüne karşı. Sizi de makul görmek lazım” dedi.

“BU ÜLKEDE YANLIŞ OLAN BİR ŞEY VARSA O DA CHP'NİN VARLIĞININ TA KENDİSİDİR”


Arıkan, açıklamasını, şu sözlerle tamamladı:
“Sayın Yıldız bu ülkede yanlış giden bir şey varsa o da dillerinizde adalet, eşitlik, liyakat, kadın hakları savunuculuğu vesaire varken gerçekte tam tersi hareket ediyor olmanızdır. Bu ülkede yanlış olan bir şey varsa o da CHP'nin varlığının ta kendisidir. Doğru olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketimizin geleceği için, devletimiz bekası için, milletimizin huzuru ve refahı için yaptıklarıdır, hizmetleridir, icraatlarıdır, sizlere rağmen memleketimiz için milletimiz için verdiğimiz emektir, çabadır, mücadeledir.”