CHP İl Başkanı Ali Çankır, 15 Ocak 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Yeni Nesil Hastane’nin açıldığı günden beri hizmet vermediğini ve kaderine terk edildiğini iddia etmişti. Çankır’ın iddiasının ardından ADÜ Yeni Nesil Hastanesi’ne AK Parti heyetince ziyarette bulunuldu. Ziyarete AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, İl Başkanı Ömer Özmen, Kadın Kolları İl Başkanı Duygu Göğde, Efeler İlçe Başkanı Hüsnü Elbir ve parti yöneticileri katıldı. Hastanenin acil servis, koroner anjiyografi ve hasta odalarında incelemede bulunan AK Parti heyetine, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Günnur Taşçı Bozbaş bilgi verdi.

ÇANKIR’IN AÇIKLAMASINI HAYRETLE OKUDUM


Hastanede yaptıkları incelemenin ardından açıklamada bulunan İl Başkanı Ömer Özmen, hastanenin verdiği sağlık hizmetinde hiçbir aksaklık olmadığını söyledi. CHP İl Başkanı Ali Çankır’ın açıklamasını hayretle okuduğunu dile getiren Özmen, “CHP İl Başkanı Ali Çankır’ın ADÜ Yeni Nesil Hastanesinin 7 aydır kaderine terk edildiği şeklinde basına yansıyan açıklaması oldu. Bu açıklamayı hayretle okuduk. Tabi bunun siyasi gündem oluşturmak adına bir nevi CHP geleneği haline gelmiş olan kamuoyuna yanlış bilgi verilmesi ve algı oluşturma çabasının bariz bir örneği olduğunu görüyoruz” dedi.

40 BİN HASTAYA ACİL SERVİS HİZMETİ VERİLDİ


Hastanede açıldığı günden bu yana 40 bin acil hastaya hizmet verdiğini ifade eden Özmen, hastanede sunulan sağlık hizmetleriyle ilgili şu bilgileri verdi: “Yeni nesil hastanesi binası 15 Ocak’ta Cumhurbaşkanımız tarafından açıldı. Açıldıktan sonra 27 Ocak’ta faaliyete başladı. 27 Ocak’tan bu zamana 40 bin acil hastamıza servis hizmeti verildi. Eski alanda yatak sedye kapasitesi 32 iken yeni binadaki acil serviste bu rakam 55’e çıktı. Anjiyo servisinde 27 Ocak’tan bu yana 3 bine yakın hastamız anjiyo servisi aldı. Bu hastalara geçmiş olsun diliyoruz. Eski alanında hasta takip yatak kapasitesi 2 iken yeni binada 2.5 kat artışla bu rakam 7’ye çıkmıştır. 300’ün üzerinde yoğun bakım gereksinimi olan 3. Basamak yoğun bakım hizmeti bu süreçte hastalara verilmiş. Eski alanda bin 320 metreküp olan ayniyat deposu buraya taşınmış, 2 bin metreküp alanda hizmet etmektedir. Tamamen tefriş edilmiş olan ve 300’ün üzerinde hastaya hizmet edecek odalar da yeni yapılacak personel alımı ile hizmete geçerek hastane en kısa zamanda yüzde 100 hizmet kapasitesi ile Aydın ve bölge halkına hizmet verecektir.”

ALGI VE YALAN SİYASETİNİN BARİZ BİR ÖRNEĞİ


Özmen, CHP’nin yalan ve algı siyasetini gelenek haline getirdiğini belirterek, “Aydın’a kazandırılan bu hizmet açısından emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere 2015’te temelini atılmasında emeği geçen vekillerimize teşekkür ediyorum. Orta ölçekli Anadolu illerinde devlet hastanelerinde bu kadar yatak varken bizim bu 300 yataklı hastanemizin ilimize kazandırılmış olması büyük bir hizmettir. Siyasi aktörlerin açıklama yaparken kendilerine gelen bilgileri teyit etmelerini istiyorum. Ana muhalefet partisinin il başkanı sorumluluk makamında oturan bir arkadaşımızdır. Bu bakımdan şehrimize hizmet eden bir hastanenin unutuldu, kaderine terk edildi, çürüyor, atıl kaldı’ açıklamalarının CHP’nin gelenek haline gelmiş yalan ve algı siyasetinin bariz bir örneği olduğunu hepimiz gördük” diye konuştu.