Nazilli’de faaliyet gösteren İncir ihracatçıları aldıkları kararla kooperatif kurdu. Nazilli Ticaret Borsası bünyesinde S.S. Nazilli Yerli Ürünler İhtisas Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi kuruldu. Kooperatif için Mergen Çayı kenarında hazineye ait 170 dönümlük arazinin Nazilli Ticaret Borsası’na satışı için çalışmalarda son aşamaya gelindi. AK Parti Aydın milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Nazilli Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Borsa Başkanı Nurettin Kırlıoğlu ve yönetim kurulu ile kısa bir toplantı yaptı. Toplantının sonunda Erim ve Kırlıoğlu konu ile ilgili bilgilendirme yaptı.

“KATMA DEĞER KATACAK”


İncircilere yakışır bir yer olacağını ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, şunları kaydetti: “Nazilli’nin, incir üretimi ve ihracatında çok önemli bir yeri var. Mergen çayı kenarında Milli Emlak’a ait arazinin işlemleri devam ediyor. Kooperatif için Nazilli Ticaret Borsası’na satışı yapılacak. Ardından planları yapılarak kooperatife bu araziyi kazandırmış olacağız. İncir üretiminin daha kaliteli olmasına ve ihracatta daha çok katma değer yaratılmasına katkı sunacak. Hayırlı olsun.”

“BU İŞTEN NAZİLLİ KAZANACAK”


Kazandıracakları yer ile merdiven altı mekanlardan incir ticaretinin kurtulacağını belirten Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu ise “Öncelikle bize bu imkanı sunan Cumhurbaşkanımıza, vekillerimize, başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Kooperatifimiz sayesinde Yeşil Mahalle’deki merdiven altı ve atıl yerlerden incir ticaretimiz kurtulmuş olacak. Bunun için yapılaşmaya gidiyoruz. Bu işten Nazilli kazanacak. Dolayısıyla özellikle imar konusunda Nazilli Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden destek bekliyoruz. Bu aşamada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.