Mesaiye gitmek üzereyken evinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak yaralanan Didim Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Hacıfettahoğlu’na Didim Belediyesindeki mesai arkadaşları sahip çıktı. Didim Belediyesi önünde düzenlenen basın açıklamasına katılan mesai arkadaşları yaşanan saldırıyı kınadı. Didim Belediyesi çalışanları adına düzenlenen basın açıklamasında belediye personeli Mertcan Gür açıklama yaptı.

“SALDIRILAR BİZİ YILDIRAMAYACAK”


Gür tarafından yapılan açıklamada, “Halkımızın gösterdiği irade ile göreve geldiğimiz ilk andan itibaren; Didimlilerin hakkını korumak ve geleceğe, çocuklarımıza temiz bir Didim bırakmak için kentimizin dört bir yanını işgal eden rant çetelerine karşı mücadelemiz devam ediyor. En son 1 Ağustos 2022 tarihinde, Didimlilerin hakkını ve hukukunu canı pahasına koruyan Zabıta Müdürümüz Murat Hacıfettahoğlu'na, çocuğunun yanında yapılan hain saldırı; yeniden bu mücadelenin haklılığını bizlere göstermiştir. Bu haince saldırı, Didimlilerin hakkını korumak için mücadele eden belediye personelimize yapılan ne ilk ne de son saldırı olacaktır. Ancak tüm Türkiye ve yurttaşlarımız bilmelidir ki bu türden saldırılar bizi, Didimlilerin hakkını korumaktan, Didim'e hizmet etmekten alıkoymayacaktır. Rantçı çetelere burada yeniden sesleniyoruz! İnsanlara pusu kurarak, saldırarak, ateş ederek hatta öldürerek veya öldürmeye teşebbüs ederek hiç kimseyi korkutamazsınız. Biz yetkimizi kanunlardan, gücümüzü halkımızdan alıyoruz ve şekillendirilmiş bir çerçeve içerisinde yaptığımız görevimizi bugüne kadar yaptık, bugünden sonrada yapmaya devam edeceğiz. Saldırılarınız bizi ve belediye personelimizi asla yıldıramayacak! Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve hukuk devletidir. Biz Türk yargısının gücüne her zaman güveniyoruz. Zabıta Müdürümüze yapılan alçakça ve hain saldırının sorumlularının bir an önce bulunmasını ve yüce Türk yargısı tarafından en ağır cezalara çarptırılmasını temenni ediyoruz. Sağlık durumu her geçen gün daha iyiye giden Zabıta Müdürümüz Murat Hacıfettahoğlu'na yeniden geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; rantçı çetelere rağmen hukuk mücadelemizin devam edeceğini yeniden bildiriyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

“BU SALDIRI ANI UNUTULMAYACAK”


Tüm Bel Sen adına konuşan İşyeri temsilcisi Özdal Gündüz ise “Bilindiği gibi 3 gün önce Zabıta Müdürümüz ve mesai arkadaşımız Murat Hacıfettahoğlu’na haince bir saldırı düzenlenmiştir. Bu tür saldırılar daha önce belediye başkanımıza, başkan yardımcılarımıza ve meclis üyelerine yapılmıştır. Bunun en kötü yanında müdürümüze, 10 yaşındaki oğlunun yanında bu saldırı yapılmıştır. Bu an ömür boyu unutulmayacaktır. Bizler burada babamızın işini yapmıyoruz. Müdürümüz kamu düzeninin sağlanması noktasında mesai arkadaşlarımızla birlikte büyük bir özveri içerisinde çalışmaktadır. Bundan sonra da çalışmaya devam edecektir. Bizler bu tür saldırılar bizi yıldıramaz. Zabıta Müdürü arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, bir an önce görevinin başına dönmesini temenni ediyorum.” dedi.

“ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNÜ LANETLİYORUZ”


Tüm Yerel Sen adına konuşan İşyeri Temsilcisi Halil Kandil ise “Tüm Yerel Sen sendikası olarak mesai arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı en sert biçimde kınıyor ve lanetliyoruz. Bizler emekçi insanlarız, ekmeğimizi bu şekilde kazanıyoruz. Her ne olursa olsun hiç bir kamu görevlisi arkadaşımız böyle sinsice bir saldırıya maruz kalmamalı. Şiddet ile hiç bir yere varamayız. Şiddetin her türlüsünü lanetliyoruz şiddetten nemalanmak isteyenler şunu da bilmelidir ki biz Didim Belediyesiyiz, koskoca Didim’iz. Bu hain saldırıyı yapan ya da yaptıranlar en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edileceğinden kuşkumuz yok. Tekrar mesai arkadaşımıza yapılan bu menfur saldırıyı kınıyor ve en yakın zamanda sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.