Geçen yıl Karacasu'ya bağlı Alemler Mahallesinde 3 Ağustos saat 17.00 sıralarında başlayan ve 3 gün boyunca devam eden 450 hektar alanın zarar gördüğü orman yangını henüz hafızalarda tazeliğini korurken tam bir sene geçtikten sonra bu kez 2 Ağustos Salı günü saat 18.00 sıralarında Bereketli Mahallesi Soğanlı Mevkinde orman yangını çıktı. Geçen yıl yanan bölgeye yakın olması, tarih ve saatlerin aynı olması akıllara bu kadar tesadüf olur mu sorusunu getirdi. Geçen yıl yangın olan aynı dağın öbür yamacında yola oldukça uzak bir mevkide çıkan yangın vatandaşları tedirgin etti. Yangın alanında güvenlik güçleri ve orman ekipleri günün aydınlanmasının ardından da bölgede kalarak tedbiri elden bırakmadıkları öğrenildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından yangınla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

ÇOK SAYIDA İŞÇİ GÖREV ALDI


Karacasu'da 2 Ağustos Salı günü saat 18.00'i geçtikten sonra hareketli anlar yaşandı. İlçe merkezinden arka arkaya geçen Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri yürekleri ağza getirdi. Ekipler Bereketli Mahallesinde bin 160 metre yüksekliğindeki karaçam ormanlarıyla kaplı Soğanlı Mevkine doğru harekete geçti. Arazözler bölgeye ulaşmaya çalışırken helikopter takviyesi de anında geldi. Rüzgarın da etkisini kaybetmesi ve orman ekiplerinin cansiparane mücadelesi ile yangın ağaçlara zarar vermeden söndürüldü. 1 hektarlık alanda örtü yangını şeklinde etkili olan yangına 10 Orman İşletme Müdürlüğü arazözü, 3 helikopter ve 2 uçak müdahale etti. Orman İşletme Müdürleri ve şeflerin koordinesinde 50'yi aşkın orman işçisi yangında görev aldı.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI DA TAKİP ETTİ


İlçeye 8 kilometre mesafede bulunan Soğanlı mevkinde dik bir yamacın tepe noktasına yakın konumda çıkan yangına ekipler metrelerce hortum çekerek karadan müdahale etti. Yangının kontrol altına alınması ile birlikte ekipler tırmıklarla hat açma çalışması yaptı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar soğutma çalışmalar devam etti. Jandarma bölgede güvenlik önlemi aldı. Yangın sırasında Karacasu Kaymakam Vekili Alper Açıkgöz ve Karacasu Belediye Başkanı Mehmet Erikmen köye gelerek ekiplerden bilgi alıp söndürme çalışmalarını takip etti. Yangına Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Karacasu Belediyesi ekipleri de destek amacıyla olay yerinde hazır bulundu.

SABOTAJ İHTİMALİ AKILLARA GELDİ


Yangının ardından akıllara sabotaj ihtimali geldi. Geçen seneyle hemen aynı tarihte aynı saatlerde çıkan yangın bu kadar tesadüf olamaz dedirtti. Yangının geçen sene yanan dağın diğer yamacında çıkması ayrı bir anekdot olarak kayıtlara geçti. Yanan bölgeye kısa bir mesafede ucu tutuşturulmuş bir odun parça bulunduğu öğrenildi. Bu da kasıt ihtimalini güçlendirdi. Bunun yanan bölgeden mi geldiği yoksa yangının çıkışında etkisinin mi olduğu konusunda kriminal inceleme yapılacağı bilgisine ulaşıldı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.