Aydın’ın en önemli tarımsal ihracat ürünü olan incirde hasat dönemi başladı. Kentin önemli tarım merkezlerinden biri olan Köşk’te de sezonun ilk kuru incir hasadı gerçekleştirildi. Köşk’te incir doktoru olarak tanınan Ahmet Er, ilçedeki ilk hasadı gerçekleştiren üretici oldu.

“90-100 TON İNCİR ÜRETİMİ BEKLİYORUZ”


Yaklaşık 40 yıldır incir sektöründe yer aldığını belirten Er, “Bu yıl ilçemizdeki ilk incir hasadını gerçekleştirdim. Kuru incirde bu yıl, rekolte ve kalite iyi durumda. Aydın’da il genelinde toplam 90-100 ton incir üretimi bekliyoruz. Bu anlamda üreticiler olarak yeni sezondan oldukça ümitliyiz. Tüm herkese hayırlı bir sezon diliyorum” dedi. Aydın milletvekillerine çağrıda bulunan Er, “İncir, Aydın’ın çok önemli bir tarımsal ürünü. Üreticilerimiz, inciri tezgaha getirene kadar birçok anlamda sorunlarla karşılaşıyor. Bu sorunların çözülmesi ve üreticinin desteklenmesi gerekiyor. Dünyada bir numara olan incirimize tüm Aydın olarak sahip çıkmamız lazım. Herkes üzerine düşen sorumluluğu bu konuda yerine getirmeli. Aydın milletvekillerimiz, her platformda incirimizi en iyi şekilde tanıtmalı. Böylelikle hem üreticimiz hem ihracatçımız kazanmalı.” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZE İNCİR ÜRETİMİ KONUSUNDA YARDIMCI OLUYORUM”


Aydın’ın hangi köşesinde nasıl incir yetiştiğini bildiğini belirterek incir konusunda uzmanlaştığını ifade eden Er, “Bu bilgi birikimimi, gençlerimizle paylaşıyorum. Gençlerimize incir üretimi konusunda yardımcı oluyorum. Gençlerimizi incir üreticisi olarak yetiştiriyorum. Böylelikle hem gençlerimizin kazanç sağlayarak hayatlarını sürdürmelerine yardımcı oluyorum hem de incir üretiminin de devam etmesine katkı sağlıyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gençlerimize incir üretimi konusunda yardım olacağım ve onlara incir üreticisi olmaları konusunda destek vereceğim.” dedi.