CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, ekonomi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Parti binasında tüm ilçe kadın kolları başkanlarının katıldığı bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Özdemir, konuşmasına yazar Yaşar Kemal’in “Bir ülkede yoksulluk varsa onu yazmayan, konuşmayan insan bile olamaz” sözü ile başladı. Vatandaşların derdiyle dertlendiklerini ve sorunlarına çare olmak için çabaladıklarını belirten Özdemir, “Önce İnsan” şiarı ile hareket ettiklerini vurguladı.

"YOKSULLUKLA MÜCADELE ETMEKTEN ARTIK YORULDU"


Milletin sesi olduklarını ifade eden Özdemir, “3-4 ay önce vatandaşımız pazara, çarşıya, markete gidip tane ile alışveriş yaparken şimdi ise gitmeye korkar oldular. Evden dışarı atılan her adımın masraf olduğu ülkemizde çocuklarımızın beslenmesine dahi ailelerimiz yetemiyor, yetişemiyor. Çocukların boğazından ne et, ne süt ne de meyve geçiyor. Tarım ülkesinde, zengin toprakların fakir insanları haline getirildik. Çalıştıkça batan esnafımız, üretim yaptıkça zarar eden çiftçilerimiz olmaya başladı. Vatandaş yoksullukla mücadele etmekten artık yoruldu, sağlığından, evdeki bir avuç huzurundan oldu” dedi.

"VATANDAŞ AÇ"


Özdemir, iktidar yetkililerine seslenerek, şunları kaydetti: “Sarayı kıble edinen, siyasi emellerinden başka hiçbir şey düşünmeyen iktidar yetkililerine sesleniyorum. Vatandaş aç, vatandaş muhtaç. Gündem sarayın algıları değildir. Tek bir gündem var ki vatandaşın mutfağı, o da kelimenin tam anlamıyla bomboş.”

“EN ÖNEMLİ GÜNDEM EKONOMİ”


İktidar eliyle geldikleri noktada, artık temel gıdalara ulaşamadıklarını iddia eden Özdemir, çocukların kansızlıkla, hastalıklarla savaştığını, vatandaşların intihar etme noktasında psikolojik sıkıntılarla boğuştuğunu öne sürdü. Özdemir, en önemli gündemin ve derhal çözülmesi gereken sorunun ‘ekonomi’ olduğunun altını çizdi.

“ÇARŞI PAZARDAN HABERLERİ YOK”


Yoksulluğun artık bireylerin değil, toplumun bir sorunu haline geldiğini ifade eden Özdemir, “Çok uzağa gitmeyin, çevrenize bakın, komşularınıza bakın. Kirasını ödeyemeyen, evine-iş yerine icra gelen, gıdaya erişemeyen, askıda ekmek bekleyen yaşlısı, genci, işçisi, emeklisi var. Asgari ücretliye zam yaptılar lakin hala çarşı pazardan haberleri yok. Son yapılan açıklamaya göre açlık sınırı, asgari ücretin de üstüne çıkarak 6 bin 840 TL, yoksulluk sınırı ise 22 bin 279 TL oldu” şeklinde konuştu.

“DERHAL SEÇİME GİDİLMELİ”


“Ekonomide şahlanıyoruz” diyen iktidar sahiplerine tepki gösteren Özdemir, “Sizler kulaklarınızı tıkasanız da, görmezden gelseniz de halkın durumu içler acısı. Çözüm belli. Derhal seçime gidilmeli. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında çiftçinin, işçinin emeklinin, gençlerin rahat bir nefes alabileceği sosyal devlet anlayışıyla hak, hukuk, adaletin sağlandığı mutlu bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğimizin sözünü ve garantisini veriyoruz” şeklinde konuştu.

“YOKSULLUĞU BİTİRECEĞİZ”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun en önem verdiği projelerinden biri olan Aile Destekleri Sigortası’ndan da bahseden Özdemir, CHP iktidarında sosyal devletin gereği olarak yoksulluğu ve yoksunluğu bitireceklerini dile getirdi. Halkın iktidara gereken cevabı vermek için seçimi beklediğini kaydeden Özdemir, “Cumhuriyet Halk Partisi, halkımızın umududur. Bu zor günlerden aydınlık günlere hep beraber çıkacağız. Gelecek kaygısı duymadan, ekonomik sıkıntı çekmeden yaşayacağımız güzel günler yakındır. Halk gereken cevabı vermek için seçimi bekliyor. Yapılacak ilk seçimde vatandaş yaşama hakkını elde etmek için, yoksulluğu bitirmek için, evlatlarının geleceği için en güzel cevabı seçim sandığında verecek ve liyakatli, dürüst kadrolarla bu çürümüş düzeni hep birlikte değiştireceğiz” dedi.