İncirliova Belediyesi, okulların kapanması ile birlikte tatile giren çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Belediye, Zafer Mahallesi'ndeki Emin Sarıyörük Parkı'nda 'Karagözün Cehaleti' ve 'Arkadaşım Ben Geldim' isimli tiyatro oyunlarını düzenledi. Müzikli, danslı oyunlara, çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Sinema oyuncusu Gülnihal Demir ile Zafer Kaya ve Nuri Yiğit’in sahne aldığı tiyatro oyunlarını aileleriyle birlikte izleyen çocuklar, doyasıya eğlendi. İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, tiyatro oyunu için sanatçılara teşekkür ederek, çiçek verdi.
Çocuklara ve ailelerine hitap eden Başkan Kaya, Emin Sarıyörük Parkı'nın yaklaşık iki yıl önce hizmete açıldığını hatırlatarak, “Koronavirüs salgını ve yangın felaketleri nedeniyle parkımız için bir açılış töreni düzenleyip sizlerle özel olarak bir araya gelememiştik. Bu sebeple çocuklarımız için düzenlediğimiz yaz tatili etkinliklerini, özel olarak açılışını yapamadığımız bu parkımızda yapalım istedik. Siz de davetimizi kırmayıp geldiniz, ben sizlere özellikle bu çevrede oturan vatandaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü biz bu parkı açtık ancak siz de benimsediniz, sahiplendiniz bu eserde burada yaşadı. Çünkü her zaman açılış yapmak önemli değil, önemli olan o eseri yaşatmak. Bu eseri yaşattığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Siz istediniz, bu çevredeki çocuklarımız istedi biz de yaptık, Aytekin Abiniz olarak ben her zaman yanınızdayım, İncirliova Belediyesi de gece gündüz emrinizde” ifadelerini kullandı.

EMİN SARIYÖRÜK PARKI'NIN ÖNEMİ


Emin Sarıyörük Parkı'nın kendisi için özel bir anlamı olduğunu anlatan Başkan Kaya, “Bu parkın benim için ayrı bir önemi daha var. Çünkü bu parkta değerli büyüğüm Emin Abimin, Emin Beyin, Emin Sarıyörük’ün ismi yaşıyor. Emin Abiyi koronadan kaybettik, kendisine rahmet diliyorum” dedi. Konuşmasını tamamlayan Başkan Kaya’ya Zafer Mahallesi Muhtarı Mustafa Taşkıran çiçek, oyuncular da plaket vererek, teşekkür etti.