Kuşadası ilçesindeki Milli Park, Aydın Valiliği’nin ‘Orman Yangınları İle Mücadele Komisyon Kararı’ kapsamında hafta sonu ziyaretçilere kapatılmıştı. 3 gün ziyaretçilere kapısını kapatan Milli Park, 28 Temmuz itibariyle yeniden açıldı. Yaz döneminde milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Milli Park’a giriş ve çıkış saatleri 07.00-20.00 olarak belirlendi.

BAZI ÖNLEMLER ALINDI


Öte yandan Milli Park’ta bazı güvenlik önlemleri de alındı. Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Müdürlüğü’nce alınan önlemler şöyle açıklandı: “Girişte kolluk tarafından araç ve kişi kontrolü yapılmaktadır. Plaka tanıma sistemleri ile giriş çıkışlar kontrol edilmektedir. Milli Parkın günübirlik alanlarına ulaşım yolları kamera ve fotokapanlarla takip edilmektedir. Milli Parkın ulaşım yolları Milli Parka ait 5 tonluk söndürme tertibatlı su tankeri ile saat başı ıslatılmaktadır. Milli Park ulaşım yollarında yayan devriye yapan görevliler bulunmaktadır. Milli Parkın insan hareketliği bulunan tüm alanlarında teknik personel tarafından belli aralıklarla denetimler yapılmaktadır. Milli Parkın günübirlik alanlarında bulunan tesislerde hidrant hattı ve söndürme ekipmanları yer almaktadır. Milli Parkın ana ulaşım yolu kenarına 50 metre aralıklarla su dolu 200 kg’lık ilk müdahale varilleri yerleştirilecek,ziyaretçilerimizin ve devriye görevlilerimizin istenmeyen bir durama hızlı bir şekilde müdahale etmeleri sağlanacaktır. Girişte tam donanımlı İtfaiye aracı 24 saat bekletilmektedir. Milli Parkımız OGM’ye ait İHA ile havadan takip edilmektedir. Milli Park ve kolluk kuvvetleri söndürme tertibatlı araçlarla 24 saat Milli Parkın tüm alanında tam alanda koruma faaliyetleri yürütmektedir.”

MİLLİ PARKI BEKÇİ DEĞİL SEVGİ KORUR


Vatandaşların da alınan kararlar konusunda dikkatli olması istenilirken açıklamada, “Bu kapsamda tüm ziyaretçilerimizin daha hassas ve dikkatli olmalarını istiyoruz. Sizlerin varlığı ve Milli Park sevgisi en büyük gücümüz. En ufak bir şüphede 112 hattından durum bildirimi yapmanızı rica ediyoruz. Unutmayın milli parkımızı korumanın en güçlü yöntemi , onu sevenlerine emanet etmektir. Milli parkı bekçi değil, sevgi korur” denildi.