Kaymakam Şahin, ilçedeki üreticilerle birlikte üç yıl önce Muğla’ya yaptığı gezide ejder meyvesi bahçelerini inceledi. Ardından üreticilere fide desteğinde bulunan Kaymakam Şahin, ilçedeki 25 serada pitaya meyvesi yetiştirilmesine öncülük etti. Şahin’in çabaları sonuç verirken ilk nesil seralarda pitaya bitkilerinin hasat hazırlıkları devam ediyor.

“RİSKİ YÜKSEKTİ AMA BAŞARDIK”


Kaymakam Şahin, “ Efeler Diyarında Pitaya” projesi kapsamında ejder meyvesi yetiştirilen seralarda inceleme yaptı. Üreticilerden bilgi alan Şahin, ilçede alternatif ürün olarak yetiştirilmeye başlanan ejder meyvesinin üreticilere gelir kapısı olduğunu dile getirdi. Efeler’de ejder meyvesi üretim sürecine kolay gelinmediğini ifade eden Şahin, “3 yıl öncesiydi, karar vermek kolay değildi. İnsanların önüne yeni bir projeyle çıkılmıştı. Riski yüksekti. Hatta bu adamlar yeni icatlar çıkartıyor ve yeni bir ürüne ne gerek var deniyordu. İşte bu atmosfer içerisinde doğru yolda olduğundan emin olmak ve insanları yeni ve bilmedikleri bir ürüne ikna etmek kolay değildi” dedi.

25 SERADA ÜRETİM YAPILIYOR


Efeler’in ejder meyvesi üretim merkezi haline geldiğini belirten Şahin, şunları kaydetti: “Birlikte çalıştığımız, kendini tarıma ve üretime adamış bir ekip ve bu ekibe inan, alanında öncü ve yenilikçi üreticiler sayesinde bu günleri gördük. Ve gelinen noktada artık Efeler bir Pitaya (Ejder) üretim merkezi oldu. 25 serada üretim yapılmakta ve ilk nesil seralarda hasat hazırlıkları devam etmekte olup, ihracat bağlantıları yapılmaktadır. İlçe Tarım Müdürümüz ve ekibine, sabır ve azimle çalışan bütün üreticilerimize teşekkür ederim.”