Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, il genelinde 11 mahalle muhtarını Valilik Toplantı Salonu’nda konuk etti. Vali Aksoy, toplantıda muhtarların sorun ve taleplerini dinledi. Toplantıya katılan muhtarlardan biri olan Efeler ilçesindeki Fatih Mahallesi’nin muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu, mahallelerine ilkokul, ortaokul ve cami yapılmasını Vali Aksoy’dan talep etti.

“ÇOCUKLAR HER GÜN BELLİ BİR MESAFEYİ YÜRÜMEK ZORUNDA KALIYOR”


Efeler’de ilkokul, ortaokul ve camisi olmayan tek mahallenin kendileri olduğunu vurgulayan Muhtar Taşçıoğlu, “4+4 eğitim sistemine geçilmeden önce Nahit Menteşe İlköğretim Okulu’ydu. Bu eğitim sistemine geçildikten sonra ortaokul oldu. Daha sonra depreme dayanaksız olduğu gerekçe gösterilerek Nahit Menteşe Ortaokulu’nın yıkılmasına karar verildi ve burada öğretim gören öğrenciler, Efeler Mahallesi’ndeki Yörük Ali Efe İlkokulu’na gönderildi. Mahallemizdeki ailelerimiz, çocuklarını bu okula göndermekte büyük zorluk çekiyor. Her gün belli bir mesafeyi yürümek zorunda kalıyorlar. Belli bir mesafe yürüyen miniklerimiz, okula geldiklerinde yorgunluk hissederek sağlıklı bir eğitim sürecini okulda yaşayamıyorlar. Ayrıca toplama okul olmasından dolayı sınıflar çok kalabalık. Kalabalık sınıflarda çocuklarının eğitim görmesi aileleri de çocukları da olumsuz etkiliyor. Ebeveynlerin çocuklarına ilkokula göndermesinin zorunluluğu var. Birçok Avrupa ülkesinde ev ile ilkokul arasındaki mesafe 500 metreyi geçmiyor. Ailelerimiz, servisle çocuklarını okula göndermek istese, günümüzün ekonomik koşulları da ortada unutmamak gerekiyor. Mahallemizde ilkokulun yanı sıra ortaokulumuz da yok. Bu anlamda nüfusu 10 bine yakın olan mahallemizde ilkokul ve ortaokul olmaması bizi üzüyor. Ayrıca Nahit Menteş Ortaokulu, Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu ile aynı dönemde yıkıldı. Yahya Kemal Beyatlı okulu tamamlanmak üzere ve yeni eğitim dönemine yetişecek. Bizim okula arsasına daha kepçe vurulmadı. Bu durumda gözden kaçmamalı. ” diye konuştu.

“AİLELER VE ÇOCUKLAR MAĞDURİYET YAŞIYOR”


Mahallede birbirlerine yakın mesafede bulunan iki tane teknik ve meslek lisesinin bulunduğunu kaydeden Muhtar Taşçıoğlu, “Mahallemizde, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, var. Bu okullarımızdan Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ilkokulu olması için resmi yazı yazarak talebimizi ilettik. Mahalle halkımız, bir önceki valimizi ziyaret ederek bu talebini ifade etti. Yazımıza verilen cevapta ise söz konusu okulun Anadolu Lisesi olacağı belirtildi. Mahallemizin çocukları ve aileler, ilkokul olmamasından dolayı mağduriyet yaşıyor. Biz yetkililerden çözüm bekliyoruz. Umarım en kısa zamanda bu konudaki talebimiz yerine getirilerek çocuklarımızın ve ailelerimizin mağduriyeti giderilir. Vatandaşlar olarak mahallemizde ilkokul ve ortaokulun en kısa zamanda yapılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“CAMİSİ OLMAYAN TEK MAHALLEYİZ”


Cami bulunmamasından dolayı da mahalle halkının mağdur olduğunu kaydeden Muhtar Taşçıoğlu, “Yedieylül Mahallesi’nden ayrılarak 2000 yılında kurulan mahallemiz, Efeler’de camisi olmayan tek mahalle. Göreve geldiğim günden bu yana mahallemize cami kazandırılması için çalışıyorum. Ziyarette Sayın Valimize mahallemizde camimizin olmadığını da ifade ettim. Umarım yaptığımız çalışmalar sonuç verir ve mahallemize cami kazandırılır. Sayın Valimize ilgilerinden ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.