İşyerlerinde yaşanabilen olası hasarlar, yıllar boyu verilen emeklerin boşa gitmesine neden olabiliyor. İşyeri sigortası ise, tüm risklere karşı çalışma alanlarını güvence altına alıyor. İş sigortasında poliçenin sunduğu güvence, yalnızca doğal afet durumlarına karşı değil, kira kaybı gibi işletme için önemli sonuçlar doğurabilecek durumlara karşı da önemli. Peki işyeri sigortası genel şartları neler? İşyeri sigortası kapsamına dair, bilinmesi gerekenlere bakalım.

İşyeri sigortasının genel kapsamı

İşyerlerinde, doğal afet ya da hırsızlık gibi durumlarına yanı sıra, ihmal kaynaklı riskler iş sahipleri için çok önemli. Yangın, sel ya da deprem gibi durumlara ek olarak, iş yerlerinin gelirinin azalmasına neden olabilecek iş durması gibi durumlar da çok önemli. İşyeri sigortası, iş sürecini tüm yönleriyle güvence altına alabilen bir sigorta poliçesi. İşyeri sigortası kapsamında yer alan güvenceler, temel risklere karşı koruma sağlamasının yanı sıra, kira kaybı gibi çok farklı risklere karşı da güvence sağlıyor.   İşyeri sigortası için temel riskler içinde genel olarak yangın, cam kırılması, hırsızlık, iş durması yer alıyor. Buna ek olarak, temel güvenceler dışında isteğe bağlı olarak kira kaybı, işyerinde doğabilecek masraflar, raf devrilmesi de kapsam dahilinde yer alabiliyor. Makine kırılması, elektronik cihazlarla ilgili oluşabilecek sorunlar da işyeri sigortası kapsamında yer alabilir. Kapsamda yer alan maddeler, işyeri sigortası fiyatlarını etkilemesi açısından önemli. Dükkan sigortası fiyatlarında, temel ve ek güvence seçenekleri, poliçe fiyatında en önemli faktör konumunda.

İşyeri sigortası genel şartları neler?

İşyeri sigortası için gerekli bilgiler hazırlandığında, işyeri sigortasının onay süreci başlayabilir. İşyeri sigortası teminatları ile ilgili, her işyerinin bilmesi gereken genel ve özel şartlar söz konusudur. Bu şartlar, her bir sigorta teminatı için ayrı ayrı ele alınabilir. İşyeri sahipleri, genel şartlar hakkında bilgi sahibi olmalıdır, nitekim işyerinde doğabilecek herhangi bir zararda, teminatın devreye girmesi adına genel ve özel şartların sağlanması gerekir. İşyeri sigortasında, aşağıdaki başlıklarda farklı şartlar söz konusudur:  
  • Hırsızlık sigortası
  • Cam kırılması sigortası
  • Yangın sigortası
  • Kaza sigortası
  • Makine ve elektronik cihaz hasarı sigortası
  İşyeri sigortası için gerekli evrakları hazırlarken, iş sahipleri için en önemli konu en uygun sigorta poliçesini tercih etmek olurken, genel ve özel şartlar detaylı bir şekilde incelenmelidir.

İşyeri sigortası neden avantajlı?

İşyeri sigortası ücretleri bakımından, farklı sektörlerde faaliyet gösteren iş sahipleri için bir gider olarak görülse de, iş sürecini güvence altına almak bakımından işyeri sigortası oldukça önemli. İşyeri sigortası zorunlu mu dendiğinde, bu soru tabii ki ‘zorunlu değil’ olarak yanıtlanabilir. Bununla birlikte, online işyeri sigortası başvurusu yaparken sunulan teminatlar değerlendirildiğinde, önemli bir avantaj sunduğu görülebilir. İşyeri sigortası teklif alırken, iş sahiplerinin dikkate alması gereken konu, hangi güvence kapsamının sunulduğudur. İşyeri sigortası fiyat hesaplama, hem verilen güvencelere hem de iş yerlerinin risk profiline göre değişkenlik gösterebilir. Mevcut bir şirket için, işyeri sigorta sorgulama ile, bir sigortanın geçerli olup olmadığı öğrenilebilir.