Konya'da yaşayan 25 aylık SMA hastası Eslem bebek, yaşama tutunmak için yardımseverlerin desteğini bekliyor. Yutkunmak, öksürmek hatta nefes almak için bile makinelere ihtiyacı olan Eslem'in tek umudu ise Dubai'deki hastanede yapılacak olan gen tedavisi. Didim Cemevi’nin düzenlediği konserde Eslem bebeğe destek olmak amacı broşürler dağıtılırken, konsere katılan vatandaşlar maddi destekte bulundular. Bu sürecin zor olduğunu söyleyen aile tedavi için hastanelerin yolunu tutarken valilik izni ile yardım kampanyası başlatıldı. Eslem'in iyileşmesi için umudunu koruyan aile, bir an önce kızlarını kurtarmanın ve sağlığına kavuştuğunu görmenin hayali ile yaşıyor.

"1,5 KİLO ALMADAN TEDAVİ OLMASI LAZIM"


Stand görevlisi Neval Bican “Konya merkezde yaşayan Hilmi Serkan ve Meryem Nilüfer çiftinin Elif, Ecrin ve Eslem adında üç çocuğu var. Eslem 2 yaşında (26 aylık) bir güzel bebek. Tip 2 SMA hastasıdır. Yurtdışında yapılabilecek olan Zolgensma ilacı İle Gen Tedavisi için yaklaşık 1 milyon 879 bin dolar. Yaklaşık 28 milyon Türk lirasına ihtiyaç var. 2 yaş sınırını geçtiği için tedaviye alınabilmesi için diğer kriter olan kilo kriterini kaybetmemesi lazım. Yani son 1,5 kiloyu almaması için aç yaşıyor ve aç yaşatılıyor Eslem bebek. Çok az anne sütü ve çok az şekerli su veriliyor sadece, 26 aylık bir bebeğe. Yürüyemiyor ve emekleyemiyor da. Bu kilo kriterini de kaybetmeden, şimdi destek olabiliriz, ne yapabilirsek yapalım. Geç olmadan, sonra üzülmeden şimdi sevindirelim. Valilik onaylı bu kampanya herkesin desteğini istiyoruz. Valilik izinli kampanyada yüzde 38’e ulaştık. Burada destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

VALİLİK İZNİYLE YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI


Kampanyaya destek için ; AKBANK Hasan Kayabaşı TR59 0004 6000 3388 8000 3461 43 (Açıklama kısmına ESLEM BEBEK yazmanız yeterli)