Türkiye’de Cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimleri için vatandaşlar, 2023 yılının Haziran ayında sandık başına gidecek. Söz konusu seçimler için Aydın’da siyasi partiler, çalışmalarına hız verdi. Birçok siyasi parti, vatandaşları ziyaret ederek seçim çalışmalarına devam ediyor. Kentte son dönemde üye sayısını arttıran partilerden biri olan İYİ Parti’de İl Başkanı Recep Taner, partisinin seçim çalışmaları ve milletvekili adayı olup olmayacağı ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

“ÜYELER, ÖN SEÇİMDE OY KULLANACAK”


İYİ Parti olarak seçimlere hazır olduklarını belirten İl Başkanı Taner, “Yapılacak olan ilk genel seçim, ülkemizin geleceği için açısından çok önemli. Bu anlamda İYİ Parti olarak Aydın’da bizler de çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Vatandaşlarımız, partimize yoğun ilgi gösteriyor. Bu ilgiden oldukça memnunuz. Üye sayımız her geçen gün artıyor. Bu üyelerimiz, milletvekili adaylarımızı belirleyecek. Çünkü biz milletvekili adaylarımızı belirlemek için tüm üyelerimizin katılımıyla gerçekleştireceğimiz bir ön seçim yapacağız.” dedi.

“GENÇLERE YOL AÇILMALI”


Kendisinin milletvekili adayı olup olmayacağı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Taner, “Ben, genel seçimlerde milletvekili adayı olmayacağım. Çünkü daha önceki yıllarda milletvekili görevinde bulundum. Siyasetçilerin zamanı geldiğinde bu tür görevlerde yer almamasını, gençlere yol açması gerektiğini inanıyorum. Seçimlerin şimdiden ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.