Nazilli Esnafları Güç Birliği Dernek Başkanı Meltem Tuğral başlattığı saha çalışmasının ilkini bugün AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak ile gerçekleştirdi. Esnaf ile kahvaltı etkinliği düzenleyen Dernek Başkanı Meltem Tuğral, yaklaşan genel seçimler nedeniyle hem siyasi partilerin çalışmalarını, programlarını anlatmaları hem de esnafın piyasadaki sıkıntılarının istişare edilmesi amacıyla siyasi partilerin yerel temsilcileriyle çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini açıkladı.

‘ESNAFIMIZIN VE İLÇEMİZİN SORUNLARINI KONUŞACAĞIZ’


Düzenledikleri ilk kahvaltı etkinliğine katılımları için AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak’a teşekkür eden Başkan Tuğral, "Yaklaşan genel seçimler vesilesi ile hem siyasi partilerin çalışmalarını, programlarını anlatmaları, hem de esnafın ve piyasa şartlarının sıkıntılarının istişare edilmesi amacıyla siyasi partilerin yerel temsilcileri ile çeşitli organizasyonlar düzenliyoruz. Bugün bu çalışmanın ilk buluşması olarak iktidar partisi temsilcisi Sayın Mustafa Abak ve parti yöneticileri ile bir araya geldik. Bu toplantılarda amacımız kesinlikle siyaset yapmak değil, esnafın genel ve yerel sorunlarını gündeme getirerek çözüm yollarını ve siyasetçilerden beklentilerini dile getirmek. Pandemi ile beraber başlayan ekonomik sıkıntılar günümüzde artarak devam etmekte. Uygulanan pandemi tedbirleri, kapanmalar, belli şartlarda (yarı kapasite, dezenfeksiyon vb.) çalışma gibi direk ekonomiyi etkileyen kısıtlamaların etkisi geçmeden meydana gelen özellikle enerji giderlerindeki artış zor durumda olan esnafa bir darbe daha vurmuş, piyasa düzeninin bozulması, TL'deki değer kaybı ve yüksek enflasyon personel giderleri dahil birçok kalemde ekstra yük getirmiştir. Piyasanın bir türlü düzene girmemesi ve bahsettiğimiz sebepler pandemi süresince ve daha sonrasında destek olarak verilen kredilerin ödenememesi, SGK primleri ve vergi borçlarının birikmesi gibi sonuçlar doğurmuştur. İktidar partisi temsilcisi olması sebebi ile başkanımızdan yetkililere iletilmek üzere birkaç talebimiz oldu. İlk olarak SGK ve Vergi Dairesi kurumlarının son zamanlarda alacaklarına istinaden uyguladıkları e haciz ve hesap blokelerinin kaldırılması, sonrasında ise SGK ve vergi borçlarının faizlerinin silinerek yapılandırılması esnafı rahatlatacak, devlet de alacağını daha kolay tahsil edecektir.”

‘BAŞKAN ABAK’A TEŞEKKÜR EDİYORUM’


Başkan Abak’a ilettikleri bir diğer konunun ise ilçede yaşanan öğrenci sıkıntısının olduğunu dile getiren Tuğral, "İlçe ekonomisinde önemli yer tutan yükseköğretim öğrenci sayıları her geçen sene azalıyor. ADÜ yönetiminin yanlış politikalarının sebep olduğunu düşündüğümüz sıkıntının çözümünde parti olarak desteklerinizi bekliyoruz. Aynı veya benzer fakültelerin iki üç ilçede açılması tercihleri bölmüş ve öğrenci sayısı süratle düşmüştür. Bu uygulamanın bir an önce sonlandırılması, Nazilli'nin yüksekokul ve fakülte olarak desteklenmesi gerekmektedir. Yurt ve kiralık konutlardan başlayarak neredeyse tüm esnafa ekonomik getiri sağlayan öğrenci ekonomisinin geri getirilmesini bekliyoruz. Nazilli’nin il olma beklentisi cumhuriyetin ilk yıllarından beri devam etmekte olup bu konunun da partiler üstü değerlendirilmesi ve yerelde en azından bu konuda birlik olunması düşüncesindeyiz. Daha çok yerel yönetimle ilgili olan sıkıntı, beklenti ve taleplerimizi yerel yönetim parti temsilcileri ile istişare edeceğiz. Başkanımız Abak’a davetimize icabet edip bizi dinledikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

‘HER ZAMAN ESNAFIMIZIN HALKIMIZIN YANINDAYIZ’


Kahvaltı etkinliğine katılan AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak ise düzenlenen organizasyonda oldukça memnun kaldığını söyleyerek gerek esnafa gerekse dernek başkanı Meltem Tuğral’a teşekkür etti. Başkan Abak, "Bugün Esnaf Gücü Dernek Başkanımız Meltem Tuğral hanımın davetiyle esnaflarımızla kahvaltıda buluştuk. Esnafımızın dertlerini, sıkıntılarını dinlemek için bir araya geldik. Kendi adıma bu sohbetten ziyadesiyle memnun kaldım. Esnafımızın yaşadığı sıkıntılar, uygulamalardaki bazı aksaklıklar tarafımıza iletildi. Biz siyasetçi olarak kendi üzerimize düşen notları aldık. İnşallah gerek il başkanımıza gerekse milletvekillerimize bu sorunları aktararak en kısa vadede sorunların çözümü adına yardımcı olmak istiyoruz. Bazen ihmallerimiz olabilir ancak biz her daim vatandaşımızın, çiftçimizin, esnafımızın halkımızın her kesimde yanındayız. AK Parti teşkilatları olarak Türkiye genelinde olduğu gibi Nazilli ilçemizde de sahada olan yegane teşkilatlar biziz. Ama bundan sonra düzenli bir şekilde esnafımıza ziyaretlerimiz olacak. Şuan genel merkez ve il başkanlığının yaptığı programlar var. Geçtiğimiz hafta üç büyük ilçede saha çalışmaları gerçekleştirdik. Ağustos ayından itibaren AK Parti Aydın ve Nazilli teşkilatlarının sahada olduğunu güçlü bir şekilde göreceksiniz” diye konuştu.