Atatürkçü Düşünce Derneği Karacasu Şubesi Başkanı Halil Erdaş ve önceki dönem başkanı İsa Çetin, 24 Temmuz Lozan Antlaşmasının yıldönümü sebebiyle yıllardır devam eden geleneği bu yıl da sürdürdü. Uzun yıllardır bu geleneği yaşatan, 2 yıl önce Kaymakamlığın kabahatlar kanunu gerekçe gösterip ceza kesmesine rağmen bu yoldan geri dönmeyen Erdaş ve Çetin, bu yıl da Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yurdun kurtuluşunda mücadele eden silah arkadaşlarını andı.

"LOZAN ÜLKEMİZİN TAPUSUDUR"


Çiçek sunumunun ardından bir açıklama yapan önceki dönem ADD Başkanı İsa Çetin, “Bugün 24 Temmuz. Lozan’ın imzalanışının 99. Yılı. Saygı ve rahmetle andığımız Mustafa Kemal Atatürk ve onun en yakın arkadaşı İsmet Paşa tarafından imzalanmıştır. Hatırlatmak istiyorum İngilizler hala Lozan’da o imzayı atmamışlardır. İngilizler Türkiye’ye karşı hala düşman görünümündedirler. Lozan Antlaşması ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tapusu alınmıştır. Ama günümüzde baktığımızda İngilizlerin istediği tarzda oyun ve tezgahlar devam etmekte. ‘İki sarhoşun kurduğu devlet’ diye başladı, Diyanet İşleri Başkanının Atatürk’e hakareti ile devam eden ve İsmet Paşa üzerinden Atatürk’e hakaretlerle yaygınlaştırılan ve sürdürülen hakaretler devam ediyor” dedi.

“TEŞEKKÜR EDİYORUZ”


Sözlerini sürdüren Çetin, Cumhuriyetimizin kuruluş sürecine giden Lozan antlaşması elbette tarihimiz için çok önemlidir. Bunlar unuturulmaya, geçiştirilmeye çalışılıyor. Türkülerle ilahiler bir aradaysa, farklı dinler ve inançlardan insanlar bir arada yaşıyorsa Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet Paşa, Kazım Karabekir ve saygıyla andığımız insanlar sayesindedir. Sakarya Meydan Muharebesi devam ederken İsmet Paşa 2 yaşındaki çocuğunu kaybetmiştir. İsmet Paşa bu vefatı ancak Muharebe kazanıldıktan sonra öğrenebilmiştir. Böyle bir insana hakaret ediliyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bana dokunan bu. Bu vesile ile size, Ses Gazetesine teşekkür ederim. Bizim sesimizin duyulmayacağını zannediyorlar. Duyanlar da var duyurmaya çalışanlar da var. Müteşekkiriz ve teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.