İstanbul'da yer alan Ayasofya, 86 yıl müze olarak faaliyet göstermesinin ardından, 2020 yılında camiye dönüştürülerek, ibadete açıldı. Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasının yıl dönümünü, AK Parti Efeler İlçe Gençlik Kolları unutmadı. İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Ancın ve yönetimi; Efeler Belediye Meclisi Üyesi Abdülhamid Burak Aykut, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Aydın İl Temsilcisi Yunus Kaya ve çok sayıda genç ile birlikte Aydın Tekstil Park’taki camide sabah namazı kıldı.

"86 YILLIK ZULÜM SONA ERDİ"


AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ancın, yaptığı açıklamada, Fatih Sultan Mehmed Han'ın 29 Mayıs 1453'te İstanbul’u fethetmenin ardından, kılıç hakkı olarak Ayasofya Camii'ni ibadete açtığını belirterek, "Ayasofya Camii’nde ezanların okunması, müminlerin secdeye gitmesi İstanbul’un Türk milletinin bir mülkü olduğunun kanıtıdır. Maalesef bir dönem yurdumuzun işgal altında kalması ve yeni kurulan bir devletin konjonktürel sebeplerden dolayı Ayasofya Camii amacı dışında kullanılmış olsa da sonrasında hala müze olarak kullanılmaya inat edilmesi milletimize ve Ayasofya Camii’ne bir zulüm olurdu. 86 yıllık bu zulüm Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretleri ile sona ermiştir. Bizler de Ayasofya Camii’nin tekrar ibadete açılmasının 2. yılını sevinçle ve gururla karşılıyoruz. Bugün sabah namazımızı teşkilat mensuplarımız ile Tekstil Camii’nde eda ederek Fatih Sultan Mehmed Han’a, müjdelenmiş ordusuna ve Türk Milleti’nin mirasına sahip çıkan Liderimiz Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a dualar ettik ve Rabbimize şükrettik" dedi.

"ELEKTRİK KESİNTİSİ"


Ayasofya Camii'ne zulüm yapıldığını iddia eden Ancın, bu zulmün yeryüzündeki hiçbir mabede yapılmasına izin vermediklerini ve vermeyeceklerini söyledi. Tekstil Park'taki camiye jeneratörle elektrik sağlanmadığını öne süren Ancın, "Sabah namazı programımızda şunu da fark ettik. Şehrimizdeki elektrik kesintisinde Tekstil Park’ın camiyi haricindeki tüm bina ve elektrik direklerine jeneratörden elektrik sağlanırken caminin lambaları yanmıyordu. Bunun için Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkilerini göreve davet ediyoruz. Camilerimize sahip çıkmak inancı olan herkesin en önemli görevlerinden biridir" diye konuştu.