Koçarlı’da DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nce ıslah edilen Kocababa Deresi, traverten taşlarla kaplanmıştı. İlçe merkezinden geçen derenin taban ve duvarlarına döşenen traverten taşların bir kısmı ise şiddetli yağmurun ardından oluşan su akıntısı ile birlikte yerinden sökülmüştü. İYİ Parti Koçarlı İlçe Başkanı Zülfikar İstek, derede ortaya çıkan maddi hasardan kimin sorumlu olduğunu sordu.

DAHA ÖNCE UYARMIŞTI


İlçe Başkanı İstek, Kocababa Deresi’nde yapılan ıslah çalışmasıyla ilgili açıklama yaptı. Islah çalışmasına ilişkin daha önce uyarıda bulunduğu tüm konuların gerçekleştiğini belirten Başkan İstek, “24 Mart’ta yaptığım basın açıklamasında, derenin daraltılmaması gerektiğini söylemiştim. Ayrıca dere içine yapılan havuzların yanlış olduğunu ve şiddetli yağmurda suyun akışına engel olarak tehlike yaratacağını dile getirmiştim. En büyük eleştiriyi de derenin taban ve duvarlarının travertenle kaplanmasına yapmıştım. Yaklaşık 2.5 ay sonra meydana gelen yağmurda, havuzların su akışına engel olması, küçük çaplı taşkınlara sebep oldu. Peki ya yağmur devam etseydi? Ayrıca şiddetli yağmur sonrası dereye döşenen travertenlerin bir kısmının parçalanıp yerlerinden döküldüğünü gördük. Maalesef daha önce söylediklerimizin hepsi gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

“İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ”


Dereye gösteriş amaçlı milyonlarca lira harcama yapıldığını iddia eden İstek, “İtibardan tasarruf olmaz’ zihniyeti ile yapılan bu dere ıslahından kim sorumlu? Bunun bedelini kim ödeyecek? Ülke büyük bir ekonomik kriz içerisindeyken, boşa harcanan milyonların sorumlusu kim?” şeklinde konuştu.