Klima bakımı ve su arıtma sistemleri hakkında açıklamalarda bulunan genç iş insanı Gürkan Yetim, ısıtma ve soğutma sistemlerinin yanı sıra CONAX ve THOMAS su arıtma sistemlerinin şebeke suyunu pratik bir şekilde sağlıkla içme suyuna çevirdiğini söyledi. Su arıtma cihazlarının sadece içme suyu için değil yemek pişirmek, çamaşır yıkamak, banyo yapmak için de sağlıklı sular kazandırdığını hatırlatan Yetim, "Arıtma cihazlarımız, çeşme sularını yüzde 99'a kadar temizleyip iyi su olarak kullanım sağlıyor" dedi.

‘YÜZDE 99’A KADAR İYİ SU KULLANIMI SAĞLIYOR’


Su arıtma cihazları her geçen gün evlerde daha fazla kullanılmaya başlandı. Teknolojinin yardımıyla geliştirilen yeni nesil filtre sistemleriyle donatılan bu cihazlar, damacanayla satılan sulara karşı önemli bir pazar oluşturuyor. Ancak arıtma cihazlarının doğru seçilmesi ve doğru kullanılması kritik öneme sahip. Genç iş insanı Yetim iki markadan oluşan CONAX ve THOMAS su arıtma sistemleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Su artıma sistemlerimiz CONAX VE THOMAS olarak iki markadan oluşuyor. Cihazlarımız 5 ve 6 fitre olarak değişiyor. Aynı zamanda boyut sistemi olarak eğer ki lavabonun altında yeriniz yoksa direk küçük boyutluları seçip taktırabilirsiniz. Suyun kirecini ve mikrobunu filtreden geçiriyor ve ardından kullanabiliyorsunuz. 8,5 PH kadar su kalitesini yakalayabiliyorsunuz. Şu anda kadar kullanan birçok müşteri memnuniyetimiz var. Büyük apartman ve müstakil evlerde de merkezi su arıtma sistemlerimiz var. Sadece mutfak lavabosundan değil evin her yerinden iyi su olarak alabiliyorsunuz. Su artıma sistemlerimiz 2 yıl garantilidir. Filtreleri ise 6 ayda bir değişiyor. Eğer merkezi sistem bir su arıtma sisteminiz varsa yılda bir bakımları oluyor. 4 yılda bir ise genel bakım ve filtreleri değişiyor. Bakımlarda filtrelerin durumlarına göre değişim sağlıyoruz. Aydın’ın tüm ilçelerinde hizmet veriyoruz. Markanın bayilikleri tüm Türkiye’de ve sitelerde mevcut. Cihazlarımız çeşme sularını yüzde 99 temizleyip iyi su olarak kullanım sağlıyor” diye konuştu.

‘KLİMA BAKIMI YAZ MEVSİMİNDEN ÖNCE YAPILMALI’


Klima bakımları ve kullanımı ile ilgili tavsiyelerde bulunan Yetim, “Klima kullanımlarında özellikle elektrik kullanımı olarak açıp kapamalarını tavsiye etmiyoruz. Klimanın 2 saat boyunca açık kalması durumunda elektrik tüketimleri daha hesaplı oluyor. Klima bakımlarının yılda bir kez yapılması uygundur. Tüm çevre ilçelerde hizmetimiz mevcuttur. Klima bakımlarını yazdan önce yapılması daha doğru. Özellikle bahar mevsiminde ağaç polenleri çok fazla oluyor. Bu polenlerde klimanın dış ünitesine, penceremiz açıkçası dış ünitesine doluyor. Elektronik bir ürün olduğu için, tozdan oldukça kaçınılması gerekiliyor. O yüzden biz müşterilerimize yıla bir klima bakımlarını yazdan önce yapmalarını tavsiye ediyoruz. Yazın eğer bakımlarını yaptırmazsak kışın mutlaka klima bakımlarını yaptırmalıyız. Kışın klimalarda gaz kontörleri oluyor. Gaz kontrolünde soğutmada bir sıkıntı yaşamazsınız ancak, ısıtmada gaz kontrolleri etkiliyor ve yeterli derecede ısıtma alınamıyor. Klima ekonomik moduna geçiş sağlayamıyor” şeklinde konuştu.

‘KLİMA BAKIMLARINA DİKKAT’


Günlük klima bakımlarında ev hanımlarının dikkat etmesi gereken konulara değinen Yetim, “Günlük klima bakımlarında ise ev hanımlarına tavsiyemiz filtrelerini, soğuk suyla yıkayıp ardından biraz kurumasını bekleyip tekrar yerine takmalarında fayda var. Bunu özellikle mevsim geçişlerinde yaparlarsa iyi olur. Bu filtre temizliğini ise yılda 4 kez yapmaları yeterli olacaktır. Özellikle ev hanımlarına söylediğimiz bir şey daha var o da şu; klimanın üst kısmındaki fan girişini herhangi bir şeyle kapatmamaları oluyor. Fan kısmını tozlandıkça silinmesi gerekiyor” dedi.