Aydın'ın turistik ilçesi Didim, 9 günlük bayram tatilinde yaklaşık 1 milyona yakın kişiyi ağırladı. Kurban bayramı için ya da günü birlik tatil için ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler ilçede büyük bir hareketliliğe neden olurken yaşanan yoğunluk çevre kirliliğine neden oldu.
Didim Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçe genelinde 7/24 saat esasına göre çalışma yaparken, bayramda 3200 ton atık toplandı. 350 kişilik ekiple çalışmalarını sürdüren Didim Belediyesi, düzenli olarak ilçe genelinde çöp ve atık toplama çalışmalarını sürdürmesine rağmen, duyarsız bazı vatandaşların çöplerini gelişi güzel bırakmasına da tepki gösterdi.

“TEMİZ ÇEVRE İÇİN DUYARLILIK ÇAĞRISI”


Didim Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Yorulmadın mı? İzlerinden, hakkında fikir sahibi olduğumuz senden bahsediyoruz! Yanı başında bulunan çöp kutularına atığı bırakmamaktan yorulmamış olabilirsin ama bizler bu uzun tatilde, kentimizin dört bir yanında, 350 kişilik ekibimiz ve 45 aracımızla, 7/24 çalışarak 3200 ton atık toplamaktan hiç yorulmadık, yorulmayacağız. Geleceğimize karşı sorumluluklarımız var. Sen yorulana kadar fazlasıyla yerine getirmek için çalışacağız.” İfadelerine yer verdi.