Eğitimin sadece bilgi aktarımı olmadığının altını çizen Prof. Dr. Aldemir, “Eğitim, bütüncül bir anlayışla insan yetiştirme sanatıdır. Her insan farklıdır. Bu eğitim metodunu benimseyen Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin kadroları, özgün ve yaratıcı, özgür ve bağımsız, özgüven sahibi, girişimci, ahlaklı, sorumluluk bilinci yüksek insan yetiştirmeyi öncelik olarak görür. Üniversitemizin önceliği, öğrencilerinin her güçlüğe ve yeniliğe hızla uyum sağlayabilme yeteneğine sahip, açık görüşlü, etik, öğrenmesini bilen ve seven, derinlikleri olan bireyler olarak hayata atılmalarını sağlamaktır. Biz ADÜ’de gençlerimizle medeniyetimizin geleceğini inşa ediyoruz.” diye konuştu.
Gerçekleştirdiğimiz keyifli röportajda göreve geldiği günden bu yana geleceğe yönelik yatırımlar ve projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Aldemir, medeniyetimize ve geleceğimize yapılan yatırımın en değerli katkı olduğunu söyleyerek; gençlere çok güvendiğini aktardı.

“YENİ NESİL HASTANEMİZ, AYDIN’A VE BÖLGEYE HİZMET EDECEK”


ADÜ Hastanesi’ne ek bina kazandırdıklarını ifade eden Rektör Aldemir, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat açılan ADÜ Hastanesi Ek Binası yeni nesil akıllı hastane özelliğiyle önemli bir noktada. Cumhurbaşkanımız 15 Ocak 2022 tarihinde Üniversitemizi ziyaret ederek, Atatürk Kent Meydanı'nda gerçekleşen toplu açılış töreni kapsamında Üniversitemiz Hastanesi Ek Binasının da açılışını gerçekleştirdi. Üniversitemizi ziyareti sırasında açılışını bizzat kendisi yaptı. Hastane alanımızı gezerken bu önemli yatırımı çok beğendi. ADÜ’de sağlık anlamında özellikle pandemi döneminde gösterilen performans için sağlık çalışanlarımızı Cumhurbaşkanımız tebrik etti. Biz de hastanemizin tam kapasiteyle çalışması için gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz. Hastanemiz Aydın’a ve Ege Bölgesi’ne hizmet edecek. Ayrıca belirtmeliyim ki hastanemiz, Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Hakkında Yönetmelik kapsamında, Uluslararası Sağlık Turizmi Sağlık Tesisi Yetkinlik Kriterleri’ne ve Yönetmeliğin genel esaslarına uyarak, Uluslararası Sağlık Turizmi faaliyetinde bulunmaya hak kazandı. Hastanemiz tecrübeli ve deneyimli hekim kadrosuyla ve ileri teknoloji altyapımızla, artık uluslararası hastaları da kabul etmeye başlayacak. Aydın'ın tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra sağlık turizmiyle birlikte ülkemizin ekonomisine önemli katkılar sağlanacağını umut ediyoruz. Sağlık turizmi belgesini almamızın hem kurumumuza hem şehrimize hem de ülkemize büyük katma değer katmasını hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

“DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTEMİZ DE SAĞLIK TURİZMİ YETKİ BELGESİ ALDI


ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin geçirdiği ilk kalite denetiminden 90,5 puan alarak 30 Aralık 2019 tarihi itibariyle Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi almaya hak kazandığını hatırlatan Aldemir, “Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı verilerine göre Diş Hekimliği alanında ülkemizde bu yetki belgesine sahip tek kamu kurumu olan Fakülte, Aydın ili bünyesinde tüm kamu sağlık tesisleri arasında bu yetki belgesini almış ilk kurum olma özelliğini taşıyor.
Bu yetki belgesinin alınabilmesi için bahsi geçen yönetmelikte ilgili kurumun Sağlıkta Kalite Standartları Değerlendirmesi kapsamında en az 85 puana sahip olması öngörülen temel kriterlerden biridir.” ifadelerini kullandı.

“TÜBİTAK’TAN EN ÇOK PROJE DESTEĞİ ALAN 15’İNCİ ÜNİVERSİTEYİZ”


“ADÜ TUBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001) kapsamında 2020 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme sürecinin tamamlanmasıyla bu dönemde kabul edilen projeleri ile sıralamada tüm devlet ve vakıf üniversiteleri içinde 15. sırada yer aldı.” diyen Rektör Aldemir, “2020 yılını ‘Bilimsel Seferberlik Yılı’ ilan etmiştik; 2 büyük başarı bu yılda geldi. Üniversitemiz, 28 yıllık tarihinde bu yıl içerisinde dikkat çekici bir akademik başarıya imza atarak, TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin sıralamasında tüm üniversiteler arasında ilk yüzde 10’luk dilimde yer almış ve yine büyük bir gurur yaşatmıştır. TÜBİTAK ULAKBİM Veri Tabanı’na göre TR Dizin sıralamasında tüm üniversiteler arasında en çok yayın üretmede 23’üncü sırada, en çok atıf almada 24’üncü sırada, TÜBİTAK proje sıralamasında ise 45 proje ile en çok proje üretmede 25’inci sırada yer almıştı.” ifadelerini kullandı.

“AD SCİENTİFİC INDEX-2022’DE TIP FAKÜLTEMİZDEN 13 ÖĞRETİM ÜYEMİZ VAR”


Türkiye’nin en çok atıf alan ve en yüksek H indeksine sahip akademisyenlerini sıralayan “AD Scientific Index-2022” listesinde ADÜ Tıp Fakültesi’nden 13 öğretim üyesinin, ilk 5000 araştırmacı arasında yer aldığını dile getiren Rektör Aldemir, “Uluslararası sıralama kuruluşu AD Scientific Index’in Google Scholar açık profillerine göre dünyadaki üniversiteleri ve bilim adamlarını, H indeks, i10 indeks ve atıf sayısını baz alarak yıllara göre sıraladığı “AD Scientific Index-2022″ raporuna göre, ilk 5000 kişilik listede Üniversitemiz Tıp Fakültemiz 13 öğretim üyesi yer aldı.” dedi.

“DÜNYANIN EN İYİ BİLİM İNSANLARI İÇİNDE 4 ÖĞRETİM ÜYEMİZ VAR”


Rektör Aldemir, açıklamasına şöyle devam etti: “Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyemiz ve Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Ethem Aktürk, Turizm Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Atila Yüksel, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Fatih Ersan, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyemiz Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Akpınar, Dünyanın önde gelen Amerika Birleşik Devleti üniversitelerinden Stanford Üniversitesi’nce hazırlanan dünyanın en iyi bilim insanlarının yer aldığı listeye girdi.”

“AKADEMİK BAŞARILARIMIZIN YANINDA SPOR VE SANATTA DA VARIZ”


Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gerçekleşen Dünya Kupası’nda serbest stilde Muhammet Nuri Kotanoğlu’nun 79 kiloda dünya ikincisi olarak gümüş madalya kazandığını kaydeden Rektör Aldemir, “Aynı yarışmada 72 kiloda mindere çıkan Spor Bilimleri Fakültemiz mezunu öğrencimiz Cengiz Arslan, bronz madalya alarak Dünya Üçüncüsü unvanını kazandı.
Elde ettiğimiz başarılarla ADÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nin lakabı Şampiyonlar Okulu oldu. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Burçin Ölçücü ile birlikte önemli projeler ve başarılar gelmeye devam ediyor. Şampiyonlar okulu güzel bir sinerji yakaladı. Ramil Guliyev 200 metrede Dünya Şampiyonu, Alperen Acet Yüksek Atlama Dünya Şampiyonu, Murat Yalçınkaya 3000 metrede Avrupa Şampiyonu, Batuhan Altuntaş 400 metrede Avrupa Şampiyonu, Sümeyye Erol 3000 metrede Avrupa Şampiyonu, Osman Özdeveci Gülle Atmada Dünya İkincisi, Süleyman Atlı Güreşte Dünya İkincisi oldu.” diye konuştu.

“2021 MÜZİK İÇİN DE GURUR YILIMIZ OLDU”


ADÜ Devlet Konservatuvarı öğrencisi Dilay Ra Oygür, Uluslararası Genç Yetenekler Müzik Yarışmasında viyolonsel performansıyla üçüncülük ödülüne layık görüldüğünü ifade eden Aldemir, “Yine Devlet Konservatuarı Öğrencimiz Yasemin Perşembe 11.’si düzenlenen Uluslararası “Rhapsody” Piyano Yarışmasında ikincilik ödülüne layık görüldü. Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlilerimiz Elif Yazgan ve Elena Yusupova Rusya'da gerçekleştirilen "III. Uluslararası Musicprospect" adlı yarışmada 4 el piyano çalma kategorisinde ikincilik alarak Üniversitemizi başarıyla temsil ettiler.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE İNTERNET HİZMETİ SUNMADA İLK SIRADAYIZ”


ADÜ, TÜBİTAK ULAKBİM Üzerinden İnternet Hizmeti Alan 130 devlet üniversitesi içerisinde, internet hizmeti sunulan yerleşke (lokasyon) sayısı en fazla olan üniversiteler sıralamasında 24 lokasyona hizmet götürerek birinci sırada yer aldığı belirten Aldemir, “Üniversitemiz 24 farklı lokasyon ile noktadan noktaya fiber metro ethernet hizmeti sunuyor. Üniversitemiz; internet altyapısı TÜBİTAK ULAKBİM üzerinden sağlanmaktadır. Merkez Yerleşke internet çıkış hızımız 1.500 Mbps ilçelerimiz ile birlikte toplam bant genişliğimiz 2.520 Mbps’dir. Günlük, sistemlerimize bağlı cihaz sayısının 12 bin 500 civarındadır. Kablosuz sistemlerimize bağlı kullanıcı sayısının da günlük 6 bini bulmaktadır. Bilgi çağında, teknolojiyi doğru kullanmalıyız. Bizler bunu oluşturmanın memnuniyeti içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

“ENGELLİ DOSTU ADÜ PROJESİYLE ADÜ’DE ENGELLERİ ORTADAN KALDIRDIK”


Özel insanlara yönelik önemli projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Aldemir, “Bu konuda yaptığımız düzenlemelerle YÖK tarafından mekânsal erişebilirlik ödülü olan ‘TURUNCU BAYRAK’ aldık; övünerek ifade etmeliyim ki Türkiye’de sadece 4 üniversitede ‘Turuncu Bayrak’ var. Üniversitemiz Recep Tayyip Erdoğan Engelli Dostu Kütüphanesi, engellilere ve dezavantajlı gruplara yönelik erişilebilirlik alanında TS 9111 standartlarına uygun olarak yapmış olduğu mekansal düzenleme ve çalışmalarından dolayı 2019 ve 2020 yıllarında YÖK tarafından turuncu bayrak ile ödüllendirildi. Üniversitemiz ev sahipliğinde Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu iş birliği ile düzenlenen Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayına ev sahipliği yaptık. Yine 16-17 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde bu çalıştayın ikincisini düzenleyeceğiz.” dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZ EN FAZLA AVRUPA PATENT BELGESİ’NE SAHİP OLAN ÜNİVERSİTELER ARASINA GİRDİ”


ADÜ’nün Patent Effect firmasının yayınladığı raporda en fazla Avrupa Patent Belgesi’ne sahip üniversitelerinden biri olduğunu dile getiren Aldemir, “Türkiye’de faaliyet gösteren üniversitelerin patent başvuruları (yayınlanan) analiz edilerek, en fazla Avrupa Patent Belgesine sahip olan Üniversiteler belirlendiği Türkiye’nin Patent Haritası raporunda, Üniversitemiz ülkemizin önde gelen üniversiteleri olan Boğaziçi, Koç, ODTÜ’nün bulunduğu sıralamada 18’inci sırada yer aldı. Bu anlamda 209 üniversite arasında tescil edilmiş Avrupa Patent başvurusu yapan ilk 18 sıralamasında olmamız önemli bir başarıdır.” diye konuştu.