Aydın'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, Tellidede Mezarlığı'ndaki şehitlikte tören düzenlendi. Programa Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un yanı sıra, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Evrim Karakoz, Aydın Garnizon Komutanı Hakkı Haktan Armağan, Aydın İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Aydın İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnan, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş, Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği, Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği temsilcileri ile protokol üyeleri katıldı.

AÇTIKLARI AYDINLIK YOLDA İLERLEYECEĞİZ


Törende Aydın Valiliği, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ile sivil toplum kuruluşları, şehitliklere çelenk bıraktı. Vali Aksoy, şehitlik defterini imzalayıp, günün önemine ilişkin yaptığı açıklamada, “Şanlı tarihimizde nice zaferleri bize armağan eden, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen siz aziz şehitlerimizi başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve açtıkları aydınlık yolda ilerleyeceğimize söz veriyoruz” dedi.
İl Müftüsü Hasan Güneş tarafından okunan duanın ardından protokol tarafından şehitlerin kabirlerine çiçek konuldu. Daha sonra tören, Kemer Mezarlığındaki şehitlikte devam etti.

15 TEMMUZ SERGİSİ AÇILDI


Daha sonra Yedi Eylül Şehitler Abidesi ve Çanakkale Şehitliği anıtına şükran ziyaretinde bulunuldu. Ayrıca program kapsamında Atatürk Kent Meydanı’nda 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açılışı yapıldı. Bey Camii’nde Cuma namazından önce şehitlerin ruhu için Mevlid-i Şerif ve dualar okundu, vatandaşlara lokma ikram edildi.