Bir dizi temasta bulunmak üzere Ankara'ya gitmek için yola çıkmadan önce açıklamalarda bulunan Erikmen, bir senede yaklaşık 11 milyon borç ödediklerini ifade ederken “Çok şükür Kurban Bayramı öncesi işçilerimize hem geçen Ramazan bayramında ödeyemediğimiz ikramiyelerini hem de bu bayramın ikramiyelerini hem de maaşlarını eksiksiz ödeyeceğiz. Göreve gelirken bir sene süre istemiştim. Bir yılın dolmasına 10 gün gibi bir süre kaldı. Hedefimize ulaşmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.
Memur ve işçiler olmak üzere ikramiyeler dahil 2 milyon tutarında ödeme emrini verdiklerini kaydeden Erikmen, "Göreve geldiğimizde 13 milyon civarında bir borç vardı. Bunların 11 milyonunu ödedik. Geri kalanı zamanı geldiğinde rutin bir şekilde ödeniyor. Geçen Kurban Bayramı’nda işçi ve memurlarımıza yarım maaş ödemiştik. O günlerden bugünlere geldik. Bugüne kadar yaptığımız tasarrufların karşılığını aldık. 125 işçimizin 2 bayram ikramiyesi ve maaşları ödenecek. Memurların maaşları, zamları ve farkları ödenecek. Yaklaşık 2 milyonluk bir rakamla bunları gerçekleştireceğiz. Esnaflara da borcumuz kalmadı. Bize bir yıl süre verin demiştik. Bu dediğimiz süreye 10 gün kala bu sözümüzü gerçekleştirdik. Elhamdülillah bunu gerçekleştirdik. Çok sıktık, çok gayret ettik, çok fedakarlık yaptık. Sessiz kaldığımız konular da oldu. Bizim parolamız belli. Az konuş çok çalış” dedi.

ESNAFLARA VE KURUMLARA BORCUMUZ KALMADI


Sözlerini sürdüren Erikmen, “Personellerimize ödemelerimiz vardı. Akaryakıt konusunda ödemelerimiz vardı. Esnaflara borcumuz vardı. Bunları sıraya koyduk. Hepsini çok şükür gerçekleştirdik. Karacasu Belediyesi iş yapacağı insanlarda oluşan kaygı nedenlerini ortadan kaldırdık. Kimseye borcumuz yok, maliyeye, SGK’ya, Kültür Varlıkları payı, elektrik borcu, emekli sandığı dahil hiçbir kurum kuruluşa borcumuz yok” dedi.
Ankara'ya TOKİ ile ilgili konuyu görüşmek üzere giden Erikmen, "300 konutluk TOKİ projemiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyük ölçüde netleşti" dedi.