Nazilli Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanları Konya Şehir Hastanesi'nde görevi başında şehit edilen Kardiyoloji hekimi Ekrem Karakaya’nın öldürülmesine tepki göstermek için alkışlı eylem gerçekleştirdi. NDH poliklinik önünde yapılan protestoya devlette, özelde çalışan hekimler, eczacılar katıldı. Eyleme, sağlık sendikaları, özel hastane doktorları ve eczacılar katılım sağladı.

SIKINTILARA İŞARET EDİLDİ


“Bizleri koruyamadınız; muayene odalarımızı savaş alanlarına çevirdiniz” diyen Doktor Ayhan Sürücü yaptığı açıklamada, “Doktorlar ağır şartlar altında çalışıyor ve bunları defalarca kez gündeme getiriyoruz. Acımız büyük, kaybımız tarifsiz. Üzgünüz, öfkeliyiz yastayız! Biz hekimler artık tükendik dedik dinlemediniz. Biz hekimler, sağlık hizmeti verdiğimiz kamu kurumlarının içerisinde sözel, fiziki saldırıya uğruyor; hatta öldürülüyoruz dedik duymadınız. Şiddete karşı göstermelik koruma kanunları değil, caydırıcı hükümler içeren kanunların çıkarılmasını bekliyoruz dedik, görmezden geldiniz. Halkımıza doğru tanı koymak için en az 15-20 dakika muayene süresi ayırabilmek bu şekilde hakkıyla görev yapabilmek istiyoruz. MHRS randevularını 5 dakikada bir vererek, üzerine randevusuz hasta da bakılmasını isteyerek hastanede kalabalıkları arttırarak şiddete davetiye çıkarıyorsunuz dedik, umursamadınız. Kışkırtılmış sağlık hizmeti söylemlerinizle, sağlık sistemindeki her aksaklığın tek sebebi hekimlermiş gibi gösterdiniz. Bizleri koruyamadınız; muayene odalarımızı savaş alanlarına çevirdiniz. Öldürüldük, öldük” ifadelerini kullandı.

“2 GÜN İŞ BIRAKIYORUZ”


“2 gün tüm ülkede iş bırakıyoruz” diyen Sürücü, “Ekrem Karakaya görev şehidi olduğu. Siz yazmasanız da Dr. Ekram Karakaya, görev şehididir. Şunu da bilin ki şehidimizin canını alan kurşun; bir cani tarafından sıkılmış olsa da şehidimizin aziz kanı sizin üzerinize bulaşmıştır. Bir evlat, bir eş, bir baba olan Dr. Ekrem Karakaya'nın vebali sizindir. Bu olayın sorumlularına hukuk içinde hesap soracağız ve hakkımızı helal etmeyeceğiz. Zaman artık konuşma zamanı değildir icraat zamanıdır. Hekimler olarak bizler artık birlik olduk. Polikliniklerde, sağlık kuruluşlarında öldürülmemek, şiddete uğramamak için başlangıç olarak 07-08 Temmuz 2022'de 2 gün tüm ülkede iş bırakıyoruz” şeklinde konuştu.