Konya’da görev yaptığı hastanede silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesi sebebiyle Didim Devlet Hastanesinde doktorlar 2 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Acil servis önünde toplanan doktorlara diğer sağlık çalışanları da destek verdi. Alkışlar eşliğinde hastane içerisinden geçerek poliklinik bölümüne gelen doktorlar alkışlı protestolarına devam etti. Basın açıklaması öncesinde öldürülen sağlık çalışanları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Sağlık Sendikaları temsilcilerinin yanı sıra Türk Tabipler Birliği temsilcisinin de yer aldığı basın açıklaması Hekim Birliği Sendikası Didim İlçe Temsilcisi Uzm. Dr. Alev Alçay tarafından okundu. Alçay tarafından okunan basın açıklamasında “Acımız büyük, kaybımız tarifsiz Üzgünüz, öfkeliyiz: Yastayız!!! Biz hekimler artık tükendik dedik dinlemediniz. Biz hekimler, sağlık hizmeti verdiğimiz kamu kurumlarının içerisinde sözel, fiziki saldırıya uğruyor, hatta öldürülüyoruz dedik duymadınız. Biz hekimler, şiddete karşı göstermelik koruma kanunları değil, caydırıcı hükümler içeren kanunların çıkarılmasını bekliyoruz dedik, görmezden geldiniz. Halkımıza doğru tanı koymak için en az 15-20 dakika muayene süresi ayırabilmek bu şekilde hakkıyla görev yapabilmek istiyoruz. MHRS randevuları 5 dakikada bir vererek, üzerine randevusuz hasta da bakmasını isteyerek hastanede kalabalıkları arttırarak şiddete davetiye çıkarıyorsunuz dedik, umursamadınız. Kışkırtılmış sağlık hizmeti söylemlerinizle sağlık sistemindeki her aksaklığın tek sebebi hekimlermiş gibi gösterdiniz” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “Bizleri koruyamadınız; muayene odalarımızı savaş alanlarına çevirdiniz. Öldürüldük öldük. Bizi duymayan, görmeyen, muhatap almayan siyasi otorite ve sorumlu devlet yetkilileri bugün on binlerce hekim olarak size sesleniyoruz ve diyoruz ki, Dr. Ekrem Karakaya siz yazmasanız da görev şehididir. Şunu da bilin ki şehidimizin canını alan kurgunun; bir cani tarafından sıkılmış olsa da şehidimizin aziz kanı sizin üzerinize bulaşmıştır. Bir evlat, bir eş, bir baba olan Dr. Ekrem Karakaya'nın vebali sizindir. Bu olayın sorumlularına hukuk içinde hesap soracağız ve hakkımızı helal etmeyeceğiz. Zaman artık konuşma zamanı değildir icraat zamanıdır. Hekimler olarak bizler artık birlik olduk Polikliniklerde, sağlık kuruluşlarında öldürülmemek, şiddete uğramamak için başlangıç olarak 07-08 Temmuz 2022'de 2 gün tüm ülkede iş bırakacağız. Devam eden süreçte can güvenliğimiz, çalıştığımız kurumlarda devletimizce sağlanamayacak ise tüm hekimler olarak anayasal haklarımızı uzun süreli iş bırakma kararları olarak kullanma konusunda kararlılığımızı tüm kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.”