AK Parti Nazilli İlçe Teşkilatından 250 üyenin istifa ettiği ve ilçede AK Parti Teşkilatının kan kaybettiği ile ilgili iddialara yanıt veren AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, “Nazilli teşkilatımıza 256 kişinin mükerrer parti kaydı bulunmaktadır. Türkiye’nin birçok yerinde sık yaşanan bir durum” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’DE SIK YAŞANAN BİR DURUM’


Başkan Abak yaptığı açıklamada, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yapmış olduğu çalışmada Nazilli Teşkilatımıza üye 256 kişi hem AK Parti’ye hem de diğer partilere üye oldukları ortaya çıkmıştır. Mükerrer parti kaydı sadece Nazilli’de değil Türkiye’nin birçok yerinde sık yaşanan bir durumdur. Dolayısıyla bu tip çift parti üyesi olduğu görülen üyemize durumu anlatıyoruz ve çoğu da daha önce üyesi olduğu partiden e-devlet marifeti ile istifa ediyor” dedi.

‘4 ADAY VAR’


AK Parti Nazilli İlçe Kadın Kolları üyeliğinden de istifaların olmadığının altını çizen Abak, Kadın Kolları Başkanlığına 4 adayın olduğunu açıkladı. Abak, “Geçtiğimiz günlerde Nazilli İlçe Kadın Kolları Başkanlığından istifa eden Serpil Ateş Akkaya’nın ardından partimizden istifa eden üye yoktur. Kadın Kolları Başkanlığı için 4 aday vardır. Genel Merkez kadın kollarımız ve İl Kadın Kolları Başkanlığımız araya giren Kurban Bayramı girmesi nedeniyle bayram sonrası temayül yoklaması ve mülakat düzenleyip yeni başkanın ataması gerçekleşecektir” diye konuştu.