Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce yürütülen ve 1 milyon 188 bin lira bütçeli proje kapsamında hizmete giren Engelsiz Yaşam ve Gelişim Merkezi’nin açılışı yapıldı. Açılışa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ile birlikte engelli derneklerinin temsilcileri katıldı. Projenin gerçekleştirilen tanıtımında 16-35 yaş arasında görme, işitme, ortopedik ve hafif düzeyde zihinsel engellilere yönelik hizmet verecek merkezin engelli bireylerin istihdamına katılma becerilerinin arttırılmasının hedeflendiği belirtildi. Proje merkezinde uygulanacak kurslar ile engelli bireylerin ve işverenlerin talepleri karşılanacak. Engelli bireylerin gelişimlerini arttırmak için ayrıca beyaz baston kullanımı, Braille alfabesi, işaret dili, engelli bireylerin sosyalleşmeleri için ise basketbol, masa tenisi, Bocce gibi spor faaliyetleri de yürütülecek.

AYDIN MODEL OLACAK


GEKA Sekreteri Özgür Akdoğan, bakanlığının koordinasyonunda yürütülen proje ile Aydın’ın model olacağını ve diğer illerde de projenin uygulanacağını dile getirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ömer Turan engelli dernekleriyle birlikte çalışarak engellilere yönelik projeler ürettiklerini belirterek, “Hedefimiz engelli bireylerin aileleri birlikte rahat edebileceği, nefes alabileceği, farklı imkanları kullanabilecekleri ortamları oluşturmak. Devletimiz maddi imkanlar dışında engellilere yıllarca bakan anne ve babalara nefes aldırabilecek bu tarz yerlerin oluşması için bütçe ayırıyor. Biz bundan faydalandık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından merkez engelli derneklerinin temsilcilerine tanıtılırken program düzenlenen kokteyl ile sona erdi.