Adnan Menderes Üniversitesi ( ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ali Petek, önümüzdeki genel seçimde CHP'den milletvekili aday adaylığı için, salı grubu ve partilileriyle Nazilli Hangar Kafe Restoranda istişare toplantısı düzenledi. Petek, “Bu benim aday adaylığımı açıklama toplantım değil, daha çok istişare toplantısı olduğunu ifade edeyim. Çünkü daha adaylık için yöntem belli değil. Ama benim gönlümden geçen aday seçimliği için ön seçim yapılması” diye konuştu. İstişare toplantısına CHP Nazilli eski Meclis Üyesi Atila Talay, önceki dönem CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim ve eski kadın kolları Başkanı Gamze Arslan, önceki dönem CHP Nazilli İlçe Başkan Yardımcısı Naim Atmaca, Nazilli Sarraflar Odası Başkanı İbrahim Önal ve davetliler katıldı.

‘BİZ DE LİBERAL RÜZGARDAN ETKİLENDİK’

Petek kahvaltı sonrası yaptığı basın açıklamasında ön seçim yapılmasını istediğini vurguladı. Petek, “Aslında akşamları 2 haftada bir Salı geceleri yaptığımız toplantıların sabah toplantısını düzenliyoruz. Aramızda eski ilçelerimiz, kadın kolları başkanımız, il ve ilçe yöneticiliği yapmış arkadaşlarımız var. Çok deneyimli bir topluluğun arasındayım o yönden çok heyecanlıyım. Bu benim aday adaylığımı açıklama toplantım değil, daha çok istişare toplantısı olduğunu ifade edeyim. Çünkü daha adaylık için yöntem belli değil. Ama benim gönlümden geçen aday seçimliği için ön seçim yapılması. Dünyada 1980’li yıllardan sonra yükselen liberal rüzgar maalesef dünyadaki soldaki partileri etkilediği gibi CHP’yi de etkiledi. Artık nitelik yerine nicelikler konuşulur oldu. İdeolojik teorik tartışmalar yerine senci benci, ocu noktalarına düştük. Maalesef bu gerçeklik olarak karşımızda duruyor. Bizde bu yükselen liberal rüzgardan etkilendik, artık rakamlar yerine rakama indirgenmiş bir samimiyetsizliğe doğru dönüştü. Bende şu perspektiften bakıyorum; parti içindeki yarışmaların, ayrılıkların ya da birleşmelerin ideolojik ve teorik temelli olmalı, bu anlayışla yürümeli. Bugün ayrı düştüğümüz arkadaşlarımız var ise yarın başka bir konuda parti içi tartışmalarda onlarla birlikte olabileceği gibi bunu tersi de olabilir. Bu ayrılıklar kişisel nedenlerle olmaz. Dünyaya bakış açımızdan kaynaklanır. Sol bir partide de dünyaya bu pencereden bakılması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

‘BEN YARIŞMAK İSTİYORUM’

Sultanhisar CHP İlçe Örgütüne üye olduğunu dile getiren Ali Petek, “20 yıldır çeşitli kademelerde görev yaptım. Sahadan geliyorum. Birde 2016-18 yılları arasında CHP’nin emek bürolarının MYK üyeliğini yaptım. O dönemde de de Genel Merkezin işleyişini öğrenme fırsatım oldu. Bu da benim için kıymetli bir deneyim. 2011 ve 2018 yılında aday adaylığı sürecim oldu. Bugün partide önemli bir deneyim elde ettiğimi düşünüyorum. Bu düşüncelerimiz sizlerle paylaşmak için bir araya geldim. Ben ön seçimin partiye yarar getireceğini her üyenin aday adayları ile tanışacağını ve kendilerini anlatma fırsatı bulacağını bir cümbüş düğün havasında olacağını düşünüyorum. Bu anlamda çoban ateşini kullanmamın nedeni benim kendi aday adaylığımdan ziyade ön seçim kavramının çoban ateşi olarak algılanmasını arzu ediyorum. Bu anlamda Aydın’ın farklı ilçelerinde de bu tür etkinlikler yapacağım. Sonuç olarak ön seçimi kabul etmiş aday adayları ile birlikte onların bu toplantılarda rahatsız etmeyeceği gibi birlikte hareket edersek ön seçim talebimiz daha büyük yankı bulur. Aydın Efelerde büyük buluşmayla ortak bir deklarasyonla genel seçim için önseçim yapılamasını isteyeceğiz. İnsan tercihlerine kimsenin ipotek koyamayacağını özellikle de CHP’lilerin iradesine ipotek koyamayacağını düşünüyorum. Özetle ben yarışmak istiyorum. Sandığa götürmek ve yarışmak istiyorum. Yarışın sonucu ne olursa olsun seçilen arkadaşlarla yürümek görevimiz birilerinin yolu yöntemi, bilemediğimiz ilişkiler, karanlıkta olduğu için şüpheleri bir işin hoş olmadığını düşünüyorum. Buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” dedi.