Kuşadası Beşiktaşlılar Derneği yönetim kurulu adına yapılan açıklamada, Beşiktaş'ın değeri Onursal Başkan Süleyman Seba'nın "Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz, bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz ama herkesi her zaman aldatamazsınız!" sözlerine yer verildi.
Açıklamada; “Sevgili üyelerimiz, büyük Beşiktaş ailemiz. Bizler Beşiktaş'ımız için çalışırken yine ayrık otları sahneye çıkmış. Yine demeçler verilmiş, yine kamuoyuna sözde duyurular yapılmış ve yine gazeteci ve habercilik anlayışına sahip olmayan, sırf ilgi çekmek için yapılan ‘ayrıntılar gelecek’ diyerek algıda seçicilik yapan bir takım muh(a)birler yine piyon olarak ortaya sunulmuş. Sevgili Beşiktaşlılar sevgili üyelerimiz; Efendi Lokalimiz kapanmadı. Kapatılmadı. Bunu bir açıklığa kavuşturalım.Nisan ayında yaptığımız seçimlerin akabinde yeni yönetim ve başkanımız nezdinde hemen toplantılarımıza ve yapacağımız projelere başladık. Ilk başta Efendi lokalimizin tadilatı ve yeni bir konsept ile düzenlemesine ve önümüzdeki günlerde üyelerimizle yapacağımız etkinliklere daha güzel düzenlenmiş bir lokal hedefimizi gerçekleştirmek için, mevcut işletmecinin bugüne kadar özveri ile sürdürdüğü işletmeciliğe devam etmeme kararına saygı duyarak, yeni bir oluşum ve işletme düşüncesine yönetim kurulu olarak oy birliğiyle karar verdik” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bugüne kadar Efendi Lokaline verdiği emek ve hizmetlerden dolayı kendisine saygı ve sevgilerimizle teşekkür ettik.
Kuşadası Beşiktaşlılar Derneği Efendi Lokali hiç bir zaman depo olarak kullanılmamıştır. Depo olarak kiralama düşüncesi bile büyük saygısızlıktır, hadsizliktir. Haberi yapan arkadaşımız bilmeli ve anlamalıdır ki Kuşadası'nda başka takımların lokali bile yokken, Efendi Lokalimiz sevgili üyelerimizle gerek seçimlerimizde, gerek maçlarımızda gerekse etkinliklerimizde bize her zaman yuva ve mabed olmuştur. Mabedimize depo sıfatıyla yapılan hakareti şiddetle kınıyoruz.
Genel kurul sonrası 15 üye istifa etmiş. Sayın muh(a)bir, derneğe üye olmayan kişiler nasıl istifa edebilir? Bizler Beşiktaş'ımızın şanlı bayrağımızın altında genel kurul seçimi öncesi bir çağrı yaptık. Gelin birlik olalım, tek kahraman Beşiktaş dedik. Ama efendi, ahlaklı ve yüreğinde Beşiktaş aşkı olmayan bazı kişiler barış davetimize çirkin ve bir Beşiktaşlıya yakışmayan söylemler, iftiralar ve karalamalarla geldiler. Sizde bunu haber adı altında yayınladınız. Sustuk, efendice çalıştık ve hani kamuoyuna duyurusunda yumruğunu masaya vuracağını söyleyen sevgili arkadaşlarımız ezici bir çoğunlukla zaferimiz karşısında sessizce susmaları gereken ve Beşiktaşımız için çalışacakları yerde, başka isimler, başka oluşumlar ve başka gruplarda yer alarak Kuşadası Beşiktaşlılar Derneğini bölmek ve nifak tohumları atmak için hala zavallı bir çaba içerisindeler. Yumruklar konuşmaz Beşiktaş'ta ama seçim sonucu en büyük cevaptır. Anlayana. Başkanımız Murat Üner ve yönetim kurulumuz ve değerli üyelerimiz çalışmaya ve etkinlerimizi hayata geçirmeye uğraşırken bu tip gerçek dışı, asparagas haberlerle değerli Beşiktaşlılarımızın, bizlerin zamanını almayın. Habercilik adı altında birilerinin piyonu olmayın. Başkanımız ve yönetim kurulumuz her daim burada ve derneğimizin, lokalimizin arkasında. Siz yeter ki bizlere ulaşmak isteyin. Bilinmelidir ki, her zaman dediğimiz gibi Tek Kahraman var, tek gerçek var o da Beşiktaş.”