Söke Belediyesi’nin tarihi sokaklarını yeniden canlandırmak adına 2005 yılında Kemalpaşa Mahallesi’nde başlatılan Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nde, Söke Belediyesi tarafından kamulaştırılan tarihi yapılar, Söke Belediyesi’nin kendi ekibi tarafından restore edilerek geleceğe taşınıyor.

TARİHİ YAPILAR, KÜLLERİNDEN DOĞUYOR

Nuhbey Konağı ile başlayan süreçte, Uzbek Konağı, Sarı Ev, Akkoyun Evi, Dr. Baki Ökdem Evi, Dalgıç Konağı’nın restoresi tamamlandı. Söke Belediyesi Restorasyon Ekibi bu günlerde Söke’nin kültür ve sanat faaliyetlerine hizmet verecek olan sembol evlerden biri ‘Kaktüslü Ev’in yeniden hayat bulması için çalışma yapıyor. Proje Danışmanı Mimar Mine Şavkay’ın öncülük ettiği ekip girdikleri tüm tarihi yapıları tepeden tırnağa yeniliyor. Tarihi yapılar adeta küllerinden yeniden doğuyor.

TAKDİR TOPLUYOR

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel ile birlikte Dr. Baki Ökdem Evi 2021 yılı Eylül ayında Konuk Evi olarak hizmet vermeye başlarken; restorasyonu tamamlanan Dalgıç Konağı’nın yakın zamanda hizmet vermek üzere düzenlenmeye başlanacağı ifade edildi. Restorasyonu devam eden Kaktüslü Ev ise ‘Kitap Kafe’ olarak düzenlenecek. Bilindiği gibi yine Söke’nin tarihi ve sembol yapılarından biri olan Efes Sineması ve Oteli binası da Başkan Levent Tuncel’in ısrarı ile kamulaştırılmıştı. Söke’nin tarihi ve sembol yapılarının hayat bulması Sökeli vatandaşların takdirini topluyor.