Elektrikli otomobil devi Tesla’nın bozulan elektrikli otomobili Didim’de tamir edildi. 30 yıldır Didim’de oto tamirciliği yapan Emin Gümüş’e ulaşan Kazak kökenli işadamı aracının tamiri için Gümüş’ten yardım istedi. Aracın bulunduğu bölgeye giden Emin Gümüş ile personeli elektrikli aracın neden çalışmadığını buldu. Aracı bulunduğu yerde inceleyen ve tüm aksamı elektrikle çalışan aracın tamirini yapan Gümüş, aracı sahibine teslim etti.
Gümüş yabancı bir iş adamına ait aracın 6 aydır garajda tutulduğunu ifade ederek “Araç sahibi İzmir’e ve çevre illeri tamir için aramış; İstanbul’daki servis aracın getirilmesi durumunda bakabileceklerini bildirmiş. Araç sahibi daha sonra bize ulaştı. İşyerimize bu araçla ilgili bir talep geldi. Biz dizel, benzin ve lpg’li araçların tamirine bakıyoruz ama gidip yerinde görmek istedik. Sahibi aracının 6 aydır garajda olduğunu ve çalışmadığını anlattı. İncelemeler sonucunda sorunu bulduk ve tamirini yaptık. Kendisi de çok memnun kaldı; biz de işletme olarak ilk kez bir elektrikli aracın tamirini gerçekleştirdik.” diye konuştu.
Gümüş 30 yılda bu yana kazandığı tecrübe ve bilgi sayesinde araçtaki aksaklığı bulduklarını ifade ederek “2 gün gibi sürede aracı tamir ederek teslim ettik. Sahibi de denemeler yaptı ve sorun çıkmadı. Kendisi de hizmetimizden memnun kaldı. Bizde hem kendimizi hem de Didim’de bu tür hizmet verebilecek ustaların olduğunu da kanıtlamış olduk.” dedi.