Satışa sunulan meşhur Cincin karpuzunun hasat sonrası satış tezgahlarını ziyaret ederek üreticiler ile buluşan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, hasat hakkında bilgi aldı ve kendi elleriyle kestiği karpuzun hem tadına baktı, hem de yanındakilere ikram ederek Cincin karpuzunu tattırdı. Başkan Kaplan, Cincin karpuzunu markalaştıran Uysal Serindağ isimli üreticinin tezgahındaki ziyarette yaptığı açıklamada Koçarlı'nın her karış toprağının bereketli olduğunu ve bu bereketin içerisinde binbir lezzetin saklı olduğunu ifade ederek, “Marka ilçemizin ülke sınırlarını aşan Koçarlı’ya özgü doğal ve organik Cincin karpuzunun hasadı başladı ve tezgahlardan da tüketiciye ulaşmaya başladı. Bereketli Koçarlı'mızın her karış toprağında binbir lezzet saklı. Biz de bu lezzeti bizlere ulaştıran üreticimizi ziyaret ederek hayırlı bol bereketli işler diledik. Tüm hemşehrilerimizi Koçarlı ilçemize ve Cincin Mahallemize sıcak günlerin serinletici tadını almaya davet ediyoruz" dedi.

CİNCİN KARPUZUNA MARKA ATAĞI


Başkan Nedim Kaplan, Cincin karpuzunun Türkiye’nin her tarafında "Cincin karpuzu" adıyla ciddi bir alıcı kitlesi olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz yıl Cincin karpuzunun markalaşması için destek vereceğimizi ifade etmiştik. Bu yıl da bölgeye büyük gelir sağlayan Cincin karpuzunun markalaştığını söyleyebilirim. Üreticilerimizden Uysal Serindağ tarafından Türk Patent Enstitüsü’ne yapılan marka başvurusu sonucunda ‘Cincin Karpuzu’ artık bir marka olarak tescillenmiş oldu" diye konuştu.

"TEREDDÜT ETMEYİN "


Başkan Kaplan, Aydın ve bölge halkı ile birlikte karpuzun ulaştığı tüm Türkiye'de vatandaşlara seslenerek, "Cincin karpuzunu hiç tereddütsüz alsınlar ve tadına baksınlar. Pişman olmayacaklardır. Gerçek Cincin karpuzunun lezzetini alanlar bir daha başka karpuzda bu aromayı ve tadı bulamayacaklar ve müptelası olacaklarına eminim" dedi. Başkan Kaplan açıklamalarının ardından hasadı yapılan meşhur Cincin karpuzunu kendi elleriyle kesti. Karpuzun hem tadına bakan Başkan Kaplan, yanındakilere kendi elleriyle Cincin karpuzundan ikram ederek tadına baktırdı.