Emeklilere yönelik zamlar açıklandı. Yüksek enflasyondan emeklileri korumak için hükümetin açıkladığı kararla en düşük emekli aylığı 3 bin 500 lira olurken, diğer maaşlarda da iyileştirmelerde bulunuldu. Buna göre en düşük memur emeklisi maaşı 6 bin 83, en düşük esnaf emeklisi maaşı 4 bin 197 TL, 2000’den önce emekli olan SSK’lılarda maaş 4 bin 687 TL oldu.

FİYAT ARTIŞLARINA İŞARET ETTİ

Emeklinin her gün zamlardan dolayı zor durumda olduğunu ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Şube Başkanı Faruk Baştepe, “TÜİK verilerine göre yapılan zamlar emekliyi zor durumda bıraktı. Pazar ve marketin enflasyonu daha yüksek. Emekli yine zor durumda. Pazar fiyatları el yakıyor. Elektrik, su, doğalgaz ona keza. Kömüre 6 defa zam geldi. Şu anda kömür en az 5 bin TL temel gıda maddeleri de yüksek. Emeklimiz gerçekten zor durumda” dedi.

“BİR DEĞİŞİKLİK YOK”

Bayram ikramiyelerinin eriyip gittiğini ifade eden Baştepe, bin 500 beklentilerinin gerçekleşmediğini ifade etti. Baştepe, “Genel merkez bin 500 TL olması yönünde bir teması vardı ama yine bin 100 TL olarak devam ediyor. Bir değişiklik yok. Emeklilerimiz şu anda ikramiyelerini almaya başladı. Bunun için de teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.