Aydın’da çalışmalarını sürdüren CHP İl Başkanı Ali Çankır, önümüzdeki yıl yapılması planlanan seçimler öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Seçimlerde hedefledikleri milletvekili sayısını açıklayan CHP’li Çankır, Aydın’ın Türkiye’de değişimin öncü şehirlerinden biri olacağını söyledi.

“YÜZDE 75 OY ORANINA ULAŞACAĞIZ”

Parti olarak çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini ifade eden CHP’li Çankır, “2018 yılındaki genel seçimde 4 milletvekili çıkarmak üzereydik, yurt dışı oylarında bin 800 farkla üç milletvekili çıkardık. Bir milletvekili karşı tarafa geçti. Fakat bugün geldiğimiz noktada, sahada yaptığımız çalışmalarda üreticilerimizin, esnafımızın, emeklimizin, çalışanlarımızın, tüm kesimlerin var olan ekonomik tablo ilgili ciddi bir sıkıntıları var. Adalet, demokrasi süreci, ötekileştirme ilgili de ciddi sıkıntıları var. Bu anlamda partimizin de çalışmaları doğrultusunda bizim bugün sahada gördüğümüz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk genel seçimde Aydın’da hedefimiz 5 milletvekilidir. Aydın’da Millet İttifakı mensupları olarak yüzde 75’in üzerinde bir oy oranına ulaşarak muhtemelen CHP’nin çıkaracağı Cumhurbaşkanı adayının seçimi bu oranda kentimizde alacağını düşünüyoruz.” dedi.

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Aydın’ın Türkiye’de değişimin öncü şehirlerinden biri olacağını öngördüklerini kaydeden İl Başkanı Çankır, “Geçtiğimiz haftalarda kentimize gelen CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla düzenlenen törende bin 211 vatandaşımız teveccüh gösterip Türkiye’deki bu değişime ve mücadeleye ortak olmak için partimize üye oldu. Bunun dışında gönüllü üye olarak müracaat eden çok üyemiz, gönüldaşımız var. Gönüldaşlarımızla da bu mücadeleye devam ediyoruz. Partimizin bu dönemdeki çalışma sürecine ‘Kılıçdaroğlu Gönülleri’ diye bir yeni ilave daha yapıldı. Burada da hedefimiz, bu oluşacak olan gönüllü grubu, CHP’ye üye olmayan, CHP’nin adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na gönül bağı kuran gönüldaşları bir araya getirmek. Bu anlamda, bu çalışmaya ortak olmak. Bu anlamda da önceki dönem il başkanımız görevlendirildi. Onunla bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmanın özeti, adayımız olan sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP dışındaki gönüldaşlarını bir araya getirmek, bu konudaki saha çalışmalarına devam etmek. Bütün bunları birleştirdiğimizde önümüzdeki ilk seçimde CHP, Aydın’dan 5 milletvekiliyle Aydın halkının sorunlarını, mecliste çözmek için çaba harcayacağız. CHP önderliğinde kurulacak iktidarda da halkımızın bütün sorunlarını çözecek mücadeleye devam edeceğiz.” diye konuştu.