Aydın’a gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın kentteki ilk durağı, Efeler ilçesine bağlı Kızılcaköy Mahallesi’ndeki bir hayvan çiftliği oldu. Çiftlikte incelemelerde bulunan Özdağ, ziyaretlerine Çeştepe Cemevi ve Aydın Şehit Aileleri Derneği ile devam etti. Cemevi ve dernek temsilcileri ile bir süre sohbet eden Özdağ, daha sonra Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı. Meydanda bekleyen partililerin bir bölümü, Özdağ’ı ‘Bozkurt Ümit’ sloganları ile karşıladı. Sloganlar üzerine bozkurt işareti yapan Özdağ, törende Atatürk Anıtı’na efeler ile birlikte çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Aydın Şehitler Anıtı ve Aydın Yörük Ali Efe Anıtı’nı da ziyaret ederek çiçek bırakan Özdağ, parti binasına geçti.

“TÜRK HALKININ GERÇEK SORUNLARINI DİLE GETİRİYORUZ”


Zafer Partisi Aydın İl Başkanlığı’nın açılışını yapan Özdağ, parti binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Genel başkan yardımcıları, İl Başkanı Ercan Arslan ve ilçe başkanlarının eşlik ettiği Özdağ, 10 aylık siyasi çalışmanın sonucunda Zafer Partisi’nin Türk siyasetinin şekillendirici unsurlarından biri olduğunu dünyaya gösterdiğini söyledi. Türk halkından destek aldıklarını belirten Özdağ, “Türk gençliğinden başlayarak, halkta büyük karşılık bulduğumuz her geçen gün daha çarpıcı bir şekilde görülüyor. Önümüzdeki süreçte partimizin yükseliş eğiliminin artarak devam edeceğini görüyoruz. Çünkü Türk halkının gerçek sorunlarını dile getiriyoruz. Ve bir sarı muhalefet anlayışını değil, Türkiye’de siyasi dengeleri değiştirecek bir muhalefet anlayışını temsil ediyoruz. Genel merkezde konforlu odalarımızdan siyaset yapmıyoruz. Anadolu’da halkın içinden, gerekirse dağın tepesinden siyaset yapıyoruz ve bundan sonra da bu şekilde sürdüreceğiz. Bu yeni muhalefet anlayışı Türk halkında da büyük bir kabul görmeye başladı. ‘Demek muhalefet böyle yapılırmış’ diyor gören seçmen de” şeklinde konuştu.
Sığınmacıların Türkiye devletine oluşturabileceği en büyük tehdidin ‘iç savaş’ olduğunu iddia eden Özdağ, “Ekonomik maliyeti 100 milyar doları aştı. Her gün bedel ödüyoruz. Sokaklarımız güvensizleşti, çeteler oluşuyor. Ama sonuçta bir iç savaş çıkacak. Yüzde kaç ihtimal? 99-100. Mesele ne zaman olacağı” dedi.

"İKTİDARIN OYU YÜZDE 12 DÜŞER”


Özdağ, oylarının boşa gitmesini istemeyen vatandaşların sarı muhalefet partilerine oy vermemeleri gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
“Biz şu anda 8 bandında olduğumuzu biliyoruz ve yükselme trendimiz de devam ediyor. Öyle bir sonuçla bitireceğiz ki Türkiye çok şaşıracak. Ama dünyanın şaşıracağını düşünmüyoruz. Çünkü bir ülkede yüzde 1 sığınmacı olduğu zaman, veya göçmen, mülteci iktidarın oyu 1.2 düşüyor. Türkiye’de yüzde 10. İktidarın oyu sadece bu meseleden yüzde 12 düşer. Üstelik Türkiye’de bunun üzerine bir de ekonomik kriz var.”

“ZAFER PARTİSİ’NE OY VERECEKLER”


“Seçim günü sandıklar açıldığında Türkiye çok şaşıracak. Sabahleyin değişik partilere oy vermek için evden çıkanlar, sandığın başına gittiklerinde oy kullanan Suriyelileri gördüklerinde Zafer Partisi’ne oy verecekler” diyen Özdağ, Suriyeliler meselesini Türkiye’nin önüne getiren tek parti olduklarını savundu.
Sarı muhalefetin susarak, Suriyelilerin oy kullanmasının önünü açtığını iddia eden Özdağ, Suriyelilerin 10 yıl boyunca oy kullanmaması için mecliste teklif verdiğini, bu teklife sarı muhalefetten bir defa destek gelmediğini ifade etti. Özdağ, aynı teklifi sarı muhalefetin vermesi halinde ise destekleyeceğini açıkladı.

“ALLAH, BÖYLE SAFLARIN ELİNE TÜRKİYE YÖNETİMİNİ VERMESİN”


“Biliyor musunuz kaç kişiye vatandaşlık verildiğini?” diye soran Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “ CHP Genel Başkan Yardımcısı, ‘Efendim seçim kurulundan takip ediyoruz, önemli bir artış yok’ Allah, böyle safların eline Türkiye yönetimini vermesin. Neden? Ya siz gerçekten inanıyor musunuz kardeşim AK Parti’nin vatandaşlık verdiği bütün Suriyelileri Yüksek Seçim Kurulu’na şimdiden bildirdiğine. Buna inanıyorsanız sizin zaten bir sıkıntınız var. Eskiden vatandaşlık verilenin ismi Resmi Gazete’de yayımlanırdı, şimdi yine yayımlanmıyor? Egemenliğimize ortak geliyor. Seçme ve seçilme hakkınız kısıtlanıyor. Hangi partiye oy verirseniz verin. Bir gün herkes Zafer Parti’li olacak. Biz onun olmamasını istiyoruz. Ne demek bu? Bir gün herkes Zafer Partili olursa Zafer Partisi Türkiye’de bir iç savaş çıkacağını söylemiş ve bu başlamış demektir. Ondan sonra herkes Zafer Partili olur. Biz bunun olmaması için mücadele ediyoruz.” Basın toplantısını tamamlayan Özdağ’a üzerinde adının yazılı olduğu bir Aydınspor forması ile atkısı hediye edildi.