İncirliova'nın daha fazla yatırım ve hizmet alması için mücadele eden Belediye Başkanı Aytekin Kaya, halkın sağlığını da düşünüyor. Hastaların kan ihtiyacının karşılanması için harekete geçen Başkan Kaya, yaklaşık 1,5 yıl önce belediye bünyesinde Kan Bankası Birimi’ni oluşturdu. Kendisi de yaklaşık 30 yıldır düzenli olarak kan bağışçısı olan Kaya, Kan Bankası Birimi’nde ise İncirliova’nın sevilen isimlerinden olan ve 'Yürüyen Kan Bankası' olarak tanınan 49 yaşındaki Ümit Yaşar'ı göreve getirdi. Birimde 7 gün 24 saat esasına göre çalışan Yaşar’ın elinde 5 bin 300 kan bağışçısının ismi, kan grubu ve telefon numarasının yer aldığı bir liste bulunuyor. Kendisine ulaşan hastanın kan talebini listeden ulaştığı bağışçılar yardımı ile kısa sürede yerine getiren Yaşar, Başkan Kaya’nın desteği ile her ay ortalama 60 hastanın hayata tutunmasına yardımcı olmanın mutluluğunu yaşıyor.

“BİZZAT YAŞAYARAK GÖRDÜM”


İncirliova Belediyesi'nde, kentteki belediyeler içerisinde tek olma özelliğini taşıyan 'Kan Bankası Birimi'ni hayata geçiren Belediye Başkanı Aytekin Kaya, kanın sürekli ihtiyaç olduğunu söyledi. Yıllar önce eşinin ameliyatı için gerekli olan kanı Kızılay'dan karşıladığını hatırlatan Başkan Kaya, "Ben de, eşimin ameliyatının ardından, düzenli olarak Kızılay’a kan vermeye başladım. 1993’den beri kan vermediğim yıl yoktur. Hastaların hayata tutunması için kanın ne kadar önemli olduğunun farkındayım. Bunu bizzat yaşayarak gördüm. Ben de hastalara yardımcı olmak için belediye bünyesinde Kan Bankası Birimi’ni oluşturmaya karar verdim. Yıllardır vatandaşlarımızın kan ihtiyacını kendi başına karşılamak için uğraşan Ümit Yaşar kardeşimizi de Kan Bankası Birimi’mizde göreve getirdim. 7 gün 24 saat esasına göre hizmet veren birimimiz sayesinde her ay ortalama 60 hastamıza kan konusunda yardımcı oluyoruz. Bundan daha güzel mutluluk olamaz" dedi.

“ZOR ZAMANLARINDA YANLARINDA OLUYORUZ”


‘Yürüyen Kan Bankası’ olarak tanınan Ümit Yaşar da, İncirliova Belediyesi Kan Bankası Birimi olarak vatandaşların zor zamanlarında yanlarında olduklarını dile getirdi. Yaklaşık 20 yıl önce kardeşinin eski doğum hastanesinde kanamalı bir doğum gerçekleştirdiğini belirten Yaşar, "Kardeşimin kana ihtiyacı vardı. Yaptığımız duyuruların ardından, hiç tanımadığımız insanların gelip, kardeşime kan vermesi beni çok etkiledi ve kafamda kan bankası kurma fikri oluştu. Kan grubu listesi hazırlamaya başladım. Şu anda listemde 5 bin 300 kişinin ismi var. 19 yıldır listemdeki bağışçılardan hastalara kan temin ediyorum. Bu işi, 1,5 yıldır da belediye bünyesinde yapıyorum. Belediye Başkanımız Sayın Aytekin Kaya ve bağışçılarımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.