2 Temmuz Sivas olaylarının 29. yıldönümünde hayatını kaybeden 33 kişi, Didim’de düzenlenen etkinlikle anıldı. Didim Emek ve Demokrasi Platformu çatısı altında bir araya gelen Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Akbük Şubesi, CHP Didim İlçe Örgütü, KESK’e bağlı sendikalar ve Emekli-Sen’in de yer aldığı gruplar Altınkum Yalı Caddesinde bir araya geldi. Barış Parkı önünde toplanan grup daha sonra ellerinde pankart ve dövizler eşliğinde Yalı Caddesi üzerinden 2 Temmuz Parkı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Parktaki etkinliğe Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP Aydın İl Sekreteri Okan Kılıç, İl Başkan Yardımcıları Dilaver Demir ve Serkan Doğan, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Belediye Başkan yardımcısı Zeynel Şener, Didim Cem Evi Dernek Başkanı Hüseyin İlhan ile bazı CHP’li belediye meclis üyeleri katıldı. Parktaki anma etkinliği saygı duruşu ile başladı.
Ardından konuşan Didim Cemevi Dernek Başkanı Hüseyin İlhan 2 Temmuz’da Sivas’ta öldürülenleri anarak konuşmasına başlarken “Onlar açısından Dersim Maraş ve Çorum’ın devamıdır 2 Temmuz katliamı… İnanın en temel hakkı olan yaşam hakkı, gerici ırkçı grup tarafından yaşam hakları alındı. Maalesef her katliamın katilleri yaptı, devlet baktı. Sonrada biz kardeşiz dedi devlet büyükleri.. herkes kimsenin inancına laf etmezse kardeşlik olur kardeşliğin özü laik demokratik Türkiye’den geçmektedir.. Alevi sorunu sadece Alevilerin karşı karşıya gelecek bir sorun değil; bizler örgütlü mücadeleleriyle mücadelemizi sürdürmeliyiz. Sağlıklı mücadeleyi yan yana olursak yapabiliriz.” dedi.
Konuşmanın ardından Didim Cem Evi Yönetim kurulu üyesi Av. Sevda Tuna’da bir konuşma yaparak 2 Temmuz’un tarihsel sürecine değindi. Konuşmaların ardından sloganlar atılarak anma programı sona erdi.