Kurtlar Vadisi ve Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizilerinde üstlendiği rollerde hafızalara kazınan Mustafa Üstündağ, bir haber kanalında yayınlanmak üzere Aydın ve ADÜ hakkında hazırladığı belgeselin çekimleri için kente geldi. Üstündağ ile birlikte Tralleis’te bir araya gelen ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, kazı çalışmalarına yeniden başlanan Tralleis Antik Kenti hakkında bilgiler verdi.

18 KAZIDAN 10’UNU ÜNİVERSİTEMİZ GERÇEKLEŞTİRİYOR


Tralleis‘in Aydın için büyük öneme sahip olduğunu dile getiren Rektör Aldemir, “Geçtiğimiz günlerde sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi tarafından Tralleis Antik Kenti kazısının Aydın Adnan Menderes Üniversitesi tarafından kazıya devam edilmesi kararı Aydın’ımızda çok büyük bir sevincin yaşanmasına neden olmuştur. Öncelikle sayın Cumhurbaşkanımıza üniversitemize gösterdikleri güvenden ötürü teşekkürlerimizi ve saygılarımızı bildirmek isterim. Biz de üniversite olarak Tralleis Antik kentini en kısa sürede dünya turizmine armağan edeceğiz. Sadece Tralleis ile kalmadık; bu kapsamda Aydın genelindeki 18 kazıdan 10’unu da üniversitemiz gerçekleştirmektedir” dedi.

ŞEHRİMİZE ÖNCÜ OLUYORUZ


Rektör Aldemir, Aydın’ın bir medeniyet tarihi şehri ve medeniyetler koridoru olduğunun da altını çizerek, “Bu tarihi değerleri ortaya çıkarmak ve turizme kazandırmak noktasında çok önemli bir inisiyatif almaktayız. Bir arkeoloji şehrine yakışır akademik kadro ile gerekli çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Aydın'ımızın kaderini değiştirecek her alanda Aydın Adnan Menderes Üniversitesi markasını konumluyor ve şehrimizin gelişiminde öncü oluyoruz.
Artık Türkiye’nin en köklü üniversiteleri arasında yer alan ve 30. kuruluş yıl dönümünü kutlayan üniversitemizden Aydın’a, bilim dünyasına ve dünya turizmine müjde olsun” diye konuştu.