Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Kurban kesmek isteyen vatandaşlar, hayvan pazarlarını gezmeye devam ederken, Aydın Kasaplar Odası da, kurban kesim, et işleme ve kıyma çekme fiyatlarını ele aldı. Oda tarafından belirlenen fiyat tarifesine göre büyükbaş hayvan kesimi 1000 TL, küçükbaş hayvan kesimi 100 TL, bütün dana kemiksiz 1000 TL, hisse yapma 500 TL, sucuk yapımı kilogram 30 TL, kuzu işleme kilogram 20 TL, kuşbaşı doğrama kilogram 10TL, kıyma çekme kilogram 8TL ve kemik kırma 8 lira oldu. Küçük ve büyükbaş kurbanlıklarda hayvanın büyüklüğü veya küçüklüğüne göre kesim ücretinin değişiklik gösterebileceği bildirildi.

“CEZASI 40 BİN LİRA”

Aydın Kasaplar Odası Başkanı İsmail Kadı, oda üyesi tüm kasapları belirledikleri fiyat tarifesine uymaya çağırdı. Başkan Kadı, “Odamız üyesi yaklaşık 100 kasap esnafımız var. Kasaplarımız, Kurban Bayramı öncesinde olduğu gibi bayram ve sonrasında da vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Bayram öncesinde fiyat tarifemizi belirledik. Vatandaşlarımızdan kurban kesimi, kıyma çekme ve benzeri işlemleri için kasaplarımızı tercih etmelerini istiyoruz. Ayrıca kasap dükkanları haricinde, sokak aralarında veya başka yerlerde kıyma çekmek, et işlemek yasaktır. Cezası 40 bin liradır. Bu tür işleri kaçak yapanlar, odamıza, zabıtaya veya tarım ve orman müdürlüklerine ihbar edilmelidir” dedi.

“KURBAN ETİ SATIN ALINMAZ”

Başkan Kadı, başka illerde fiyat tarifesinin çok daha yüksek olduğunu gördüklerini ve duyduklarını dile getirdi. Kurbanlık hayvanın kesilmesi gerektiğinin altını çizen Kadı, “Kurban eti satın alınmaz” diyerek marketlerin kurbanlık kampanyalarını ve çeşitli derneklerin kurban bağış faaliyetlerini eleştirdi. Kadı, kaçak celeplerden alışveriş yapılmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.