Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, Türkiye Emekliler Derneği çelenginin Atatürk Büstüne konması ile devam etti. Törenin ardından TÜED Başkanı Faruk Baştepe günün anlam ve önemini anlatan bir açıklama yaptı.

"REFAH PAYI DİKKATE ALINMALI"


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı büyük önder Atatürk’ün emekli olduğu 30 Haziran’ın ‘Emekliler Günü’ olarak ülkemizde kutlandığını ifade eden TÜED Nazilli Şubesi Başkanı Faruk Baştepe, “Sosyal güvenlik evrensel bir hak olarak uluslararası belgelerde kabul edilmiştir. Anayasamızda da güvence altına alınan sosyal güvenliğin yürütümü için devlete de önemli sorumluluklar yüklenmiştir. Kişilerin başkalarına muhtaç olmadan yaşamalarını teminat altına almayı amaçlayan Sosyal Güvenlik hakkı Anayasamızda vazgeçilmez bir insan hakkı olarak kabul edilmiştir. Emeklinin bu hayat şartlarında daha huzurlu yaşaması için devletinden bazı istekleri vardır. İntibak sorunu gerçek anlamda çözümlenmeli, aylık hesaplama oranları düşürülmeden, günün şartlarına göre hesaplanmalıdır. Emekli aylıkları bu hayat şartlarında iyileştirilmelidir. Emekli ikramiyeleri yükseltilmelidir. Aylıkların artışında refah payı dikkate alınmalı, vergi iadesi karşılığı ek ödeme oranları yükseltilmeli, emekliden katılım payı alınmamalıdır” dedi.

"SAĞLIKLI VE MUTLU GÜNLER DİLERİZ"


“Emeklilere TOKİ tarafından ev yapılmalıdır” diyen TÜED Nazilli Şubesi Başkanı Faruk Baştepe, “Emekli aylıklarına yapılan yüzdelik zamla, düşük aylık alanların aleyhine dönüştüğünde, aylıklarımıza seyyanen zamlar yapılmalıdır. Ekonomik ve sosyal konseyde emeklilere de temsil hakkı tanınmalı, evi olmayan emeklilere TOKİ tarafından ev yapılmalıdır. Biz emekliler olarak terörün her türlüsünü lanetliyor, ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz, Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Şubesi olarak emekliler gününüzü en içten duygularla kutlar, Allah’tan sağlıklı ve mutlu günler dileriz” ifadelerini kullandı.