Geçtiğimiz yıl pandemide bunalan çocukları sosyal bir aktivitede buluşturmak, çocukların üzerinde yaşadıkları kültürel değerleri eğlenceyle harmanlayarak özümsemelerini sağlamak amacıyla Karacasu Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 1. Afrodisias Sanat ve Çocuk Şenliğinde çocuklar gönüllerince eğlendi. Saat 16.00 itibariyle başlayan Afrodisias Antik Kentine girişlerin ücretsiz olduğu etkinlikler için şehir merkezinden araç kaldırıldı. Tetrapylonun çevresinde futbol, voleybol, dart oynayıp basket atan, parkurlarda koşu yapan, şişme havuzlara suya giren öğrenciler kurulan stantlarda da sanatla buluştu.

ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ


Çömlekçilik, ebru, okçuluk, müzik stantlarında hem bu hobi dallarındaki profesyonellerden bilgi alan öğrenciler aynı zamanda çömlek, ebru gibi sanat dallarını icra edip çeşitli müzik aletlerini yakından tanıma olanağı yakaladı. Afrodisias Antik Kentinin önemli figürlerinin maskelerini takan, tarihi para standında kendi elleriyle tarihi figürlerin olduğu para basan, çömlek standında topraktan çeşitli ürünler yapan çocuklar şişme oyuncakların olduğu bölümde de gönüllerince eğlendi. Müzik standında protokol üyelerinin ziyareti sırasında çocuklardan oluşan koro İzmir Marşı ve Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar isimli şarkıyı seslendirdi. Anaokulu öğretmenleri oluşturulan stantta dileyen çocukların yüzlerini boyayarak renkli görüntüler oluşmasını sağladı. Çocukların mutlulukları yüzlerinden okunurken onlardan biri olan Nihal Türkmen, “Çömlek standında topraktan kupa ve çaydanlık yaptım. Çok güzeldi. Mükemmel bir gün geçirdik. Tek kelimeyle bayıldım” dedi.

AFRODİSİAS’TA MÜZİK VE DANS ZİYAFETİ


Afrodisias Sanat ve Çocuk Şenliğinin kapanış töreninde katılımcılar için müzik, zeybek ve dans gösterilerinden oluşan bir program hazırlandı. Karacasu Kaymakamı Hatice Gamze Kuran’ın ev sahipliğindeki programa Belediye Başkan Yardımcıları Erbil Avcı, Mustafa Özdemir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gülfidan Kendirlioğlu, Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Necati Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Tarım ve Orman Müdürü Rahmi Şendalgıç, Geyre Jandarma Karakol Komutanı Hakan Ataş, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, Belediye Meclis Üyeleri Fatih Akkın, Muammer Yıldız, İYİ Parti Başkan Vekili Nail Kurt, Başkan Yardımcısı Bekir Ayyılmaz, daire amirleri, muhtarlar, çocuklar ve aileleri katıldı.
TÜRKÜ, DANS, ZEYBEK GÖSTERİSİ
Saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşının okunmasının ardından ‘Afrodisias İçin Söyle’ isimli videoda performans sergileyen öğretmen ve öğrenciler sahneye geldi. Videoda seslendirdikleri Aydın’a özgü türküler olan 'Fesimin Kozasına' ve 'Arabadan Atladım' türkülerini program için canlı bir şekilde söyleyen öğretmen ve öğrenciler keyifli anlar yaşattı. Ardından sahneye gelen Kırçiceği Anadolu Lisesi öğrencileri dans gösterilerini sundu. Kırçiceği Anadolu Lisesi yöresel halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından sahneye gelen Karacasu Şehitleri Ortaokulu öğrencisi Melike Altınçöp’ün sahnede Atatürk portresini yapması ile program sona erdi. Şenliğin organizasyonunda daire müdürleri aktif rol alırken Beden Eğitimi Öğretmenleri de sportif faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde görev aldı. Etkinlikte ayrıca çocuklara köfte ekmek ikram edildi.