Yıllardır siyasilerin seçim malzemesine konu olan “Amfi Tiyatro” Belediye Başkanı A. Deniz Atabay tarafından hayata geçirilirken, Didimlilerin “Sonunda beklenen oldu; hayaller gerçek oldu” söyleminin de yerine getirilmesinin mutluluğu yaşanıyor.
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın mega projeleri arasında yer alan ve geçtiğimiz günlerde hayata geçirilen “Didim Amfi Tiyatro” Didimlilerin de büyük beğenisini topladı. 2003 yılından bu yana hızla büyüyen ve gelişen Didim’de artan nüfus, demografik yapının değişmesi, genç nüfusun hızla çoğalması, ilçedeki turizm yatırımlarının artması ile birlikte sanatsal ve kültürel aktivitelerin sayısı da artarken, bu ihtiyaçlara cevap verebilecek sanat ve kültürel merkezler, siyasilerin her dönem seçim malzemesi yapıldı. Özellikle deniz, güneşi ve kumuyla turizm kenti olmak noktasında hızla gelişen Didim’de siyasilerin her dönem özellikle dile getirdiği 2. Koya amfi tiyatro, barlar sokağı ve kuruvaziyer gemi limanı projeleri merakla beklenmişti.

“REKOR SÜREDE HİZMETE AÇILDI”


2014 yılında ilk kez Didim Belediye Başkanı seçilen A. Deniz Atabay, Aydın’ın Büyükşehir Belediyesi olmasından dolayı yaşanan bir takım bürokratik nedenlerden dolayı bazı projelerini ertelemek zorunda kalmıştı. İlk dönemindeki proje ve icraatlarıyla 2019’daki yerel seçimlerde rekor oyla ikinci kez başkan seçilen Başkan Atabay mega projelerinin startını hızlandırdı. Bu kapsamda 2021 Eylül ayında başlayan “Didim Amfi Tiyatro” projesi 2022’nin Haziran ayında hizmete açıldı.

“GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ŞİARIYLA”


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılan “Didim Amfi Tiyatro” Didim’e bağlı Balat Mahallesinde bulunan binlerce yıllık Milet Antik kentinden esinlenerek projesi hazırlandı. “Geçmişten günümüze sloganıyla” seçim döneminde halka anlatılan proje gerek mimarisi gerekse peyzaj düzenlemesiyle taraflı tarafsız herkesin büyük beğenisini topladı.

“HAYALLER GERÇEK OLDU”


Didim Amfi Tiyatronun açılmasının ardından Didim Belediyesi 3 gün boyunca farklı sanatçıları ağırlarken, Didimliler ile ilçeye tatile gelenler amfi tiyatroda tatilin ve eğlencenin tadını çıkardı. 4 bin kişilik amfi tiyatroya giremeyenler, deniz kıyısında yeşillikler içerisinde kurdukları çadırlar ve masalarda konserin ve güzel havanın tadını çıkardı.
Amfi Tiyatronun yapılmasıyla ilgili görüşlerini dile getiren Didimliler ise “Didimliler olarak yıllardır siyasilerin seçim dönemlerinde bunları duyuyorduk. Acaba olur mu yoksa hayal mi bunlar, buraya nasıl bir yer kazandırılacak gibi düşüncelerimiz de oluyordu ama yapılınca oluyormuş. Bu yere bu kadar güzel ve anlamlı bir eser kazandırılacağını tahmin bile etmemiştik. Hayaller gerçek oldu. Didim Belediye Başkanımız bizlere verdiği sözü tuttu. Hem denize giriyoruz, hem de güzel havalarda tiyatronun bahçesinde keyif ediyoruz. Artık konser zamanın da burada gelerek stresimizi atacağız. Belediye Başkanımıza, ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdiler.

“HALKIMIZDAN ALDIĞIMIZ GÜÇLE ÇALIŞIYORUZ”


Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise Didimlilere verdikleri biz sözü daha yerine getirmenin gururu içerisinde olduklarını ifade ederek “Biz göreve geldiğimiz günden bu yana yapabileceklerimizin sözünü verdik. Didim Amfi Tiyatro da bunlardan biriydi. Ben ve ekibim o ilk günkü açılışta gördüğümüz manzarayı hayal ederek bu çalışmaları yaptık. Didim için çok da güzel oldu. Bunun önemi ve değeri ilerleyen günlerde ve yıllarda daha da ortaya çıkacak. Didimliler güzel bir ortam sunduğumuzu düşünüyorum. Gelen tepkiler de bizleri hayli mutlu ediyor. Halkımızdan aldığımız güç ve istekle ilçemize nice güzel eserler kazandıracağız. Bizlere inanmaya ve destek olmaya devam etsinler.” dedi.