İzmir’in Tire ilçesinde yaşayan Muazzez Eşkil, 9 yıl önce kemik ağrıları ve yorgunluk şikayetiyle hastaneye başvurdu. Gerekli tahlillerin yapılmasının ardından Eşkil’e kemik iliği kanseri teşhisi konuldu. Tedavi sürecine başlanılan Eşkil’e, 2015 yılında kendisinden alınan kök hücrelerle kemik iliği nakli gerçekleştirildi. Nakille sağlığına kavuşan Eşkil’in hastalığı bir süre sonra yeniden nüksetti. Adnan Menderes Üniversitesi ( ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Eşkil’e, Prof. Dr. İrfan Yavaşoğlu tarafından geçen yıl kendisinden ilik nakli yapıldı. Bu kez gerçekleştirilen nakil sonucu 2021 yılının Aralık ayında hastalık yeniden ortaya çıktı. Hastalığı ikinci kez nükseden Eşkil’in sağlığına kavuşması için ilik nakli olması gerekiyor. İlik nakliyle hayata yeniden tutunacak olan evli ve iki kız çocuk annesi Eşkil, tüm vatandaşlara kan ve ilik bağışında bulunmaları için çağrı yaptı.

“BENİM GİBİ BİRÇOK KİŞİYE UMUT OLUN”

Hastalığını yenerek sağlığına kavuşacağına inandığını kaydeden 52 yaşındaki Eşkil, “Yaklaşık 9 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum. İki kez üstesinden geldim ancak şimdi yeniden hastalığım nüksetti. Artık iyileşmem için doktorlar, başkasından ilik nakli olmam gerektiğini söyledi. Bu doğrultuda vatandaşlara çağrıda bulunuyorum. Hayata tutunabilmek için insanların desteğine ihtiyacım var. Lütfen yaşamamız için hayatınızın 5 dakikasını bize ayırın. Kan ve ilik bağışında bulunarak bize destek olun. Bugün bana, yarın başkasına olabilir. Kan ya da ilik bağışlamanızın herhangi bir zararı yok. Cerrahi bir operasyon da gerekmiyor. Kan grubu da gerekmiyor. Sağlıklı olan tüm bireyler, donör olabilir ve kan verebilir. Üç tüp kan bağışı ve ilik bağışıyla benim gibi birçok kişiye umut olun. Yapacağınız kan ve ilik bağışıyla kazanılacak bir hayatlar olabilir. Bunu unutmayın. Tüm vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz.” diye konuştu.
Eşkil’in eşi Cengiz Eşkil de vatandaşlara çağrıda bulunarak “Eşimin hayata tutunması için ilik nakli olması gerekiyor. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı, kan ve ilik bağışında bulunmaya davet ediyorum. Eşimi çok seviyorum. Allah’ın izniyle hayata tutunacağına gönülden inanıyorum.” şeklinde konuştu.