Efeler'de demircilik yapan 37 yaşındaki evli ve üç çocuk babası Hakan Özer, Sultanhisar'ın Atça Mahallesi'nde üretici Ali Sert'in yaklaşık 20 dönümlük muz serasının demir işlerini yaptı. Serada çalıştığı süreçte arkadaş olduğu Sert'in tavsiyesi üzerine Dalaman Mahallesi'nden satın aldığı yaklaşık 5 dönümlük tarım arazisinin 4 dönümüne muz serası kuran Özer, çiftçiliğe de adım attı. Efeler ilçesinin ilk muz üreticisi olan Özer, serasında geçen yıl 8 Eylül'de 670 muz fidanını toprakla buluşturdu. Sert'in yardımı ile serasındaki muz fidanlarını yetiştiren Özer, fidanlarından eylül ayında ilk muz hasadını yapacağını açıkladı.

ARABA ALMADI, MUZ SERASI KURDU


Üretici Hakan Özer, 10 yıldır demircilik yaptığını belirterek, "Bir gün iş yerime, üretici Ali Sert geldi. Atça’da muz serası kuracağını ve serasının demir işlerini bana yaptırmak istediğini söyledi. Ben de kabul ettim. Serada çalışırken Ali bey ile arkadaş olduk. Kendisine araba almak istediğimi söyleyince ‘Arabayı boş ver, sana da bir muz serası yapalım’ dedi. Dedikleri aklıma yattı. Arazi satın alıp, 4 dönümlük bir sera oluşturdum. Serada 670 muz fidanı diktik. Boyu ağaç kadar olan fidanlarımız şu anda 8 aylık. Bir yılı tamamlayınca fidanlarımızdan ilk muz hasadını yapacağız. Bu süreçte sağ olsun Ali beyin desteğini her zaman yanımda hissettim" dedi.

“HER AĞAÇTAN 40 KİLOGRAM MUZ HASAT EDECEĞİM”


Hasat edeceği muzları toptancılara satacağını kaydeden Özer, "Fidanlarımızdan eylül ayında muzlarımızı toplayacağız. Her ağaçtan 30-40 kilogram muz hasat etmeyi planlıyoruz. Ürettiğimiz muzları da sarartıp, toptancılara satacağız. Demircilik yapmaya devam ediyorum, ilçemin ilk muz üreticisi olmanın da mutluluğunu yaşıyorum" ifadelerini kullandı. Özer, muz üreticiliğinde kendisine destek olan Ali Sert başta olmak üzere Efeler Kaymakamı Cemal Şahin ve İlçe Tarım ve Ormanı Müdürü Mehmet Esen’e de teşekkür etti. İlçe Müdürü Esen, serayı düzenli olarak kontrol ettiklerini söyledi.