Sosyal medya hesabında slogan olarak kullandığı ‘Siz hayal edin biz gerçekleştirelim’ sözü sayesinde Malatya’dan sipariş alan Mehmet Çelik, Malatyalı at sevdalısı Bilgisayar Mühendisi Kürşat Şavata’nın hayalini gerçeğe dönüştürdü. Hazır almak yerine kendi tasarımlarını da ekleyebileceği bir karavan yapmak isteyen Şavata, internet sitesi sayesinde Mehmet Çelik’le tanıştı. Bin 100 kilometre uzaklıktaki Malatya’dan Karacasu’ya sipariş veren Şavata, ortaya çıkan ürün sayesinde oldukça memnun kaldı. Malatya'dan Karacasu'ya gelerek karavanı teslim alan Şavata, ürün hakkında da bilgi verdi.

“GÜZEL BİR ÜRÜN ORTAYA ÇIKTI”

Bu konuda düşüncelerini paylaşan Kürşat Şavata, “Yapacak usta bulmak zor. Mehmet Usta bir cesaret örneği gösterdi. Bu çift atlı bir karavan. 3 metre yüksekliğinde 2 metre genişliğinde 650 kilo ağırlığında. 750 kilo altında olduğu için ruhsat gerektirmeyen bir karavan. İçinde elektrik düzeni, yalıtımı, havalandırmaları mevcut. Uzak bir yere gittiğinizde eşyalarınız koyabileceğimiz hatta bir minder atıp yatabileceğiniz bölüm bile mevcut. Dışı alüminyum kompozitle kaplı. Sesi önleyecek ve soğuk geçirmeyecek yalıtımları var. İki atla yaklaşık 600-700 kilometre gidebilirsiniz. Arabaya yaptığı baskı 75 kilo. Karavan yaklaşık 60 bin liraya mal oldu” dedi.
5 yaşından beri at bindiğini dile getiren Şavata, “Biz atları yarış için götürmüyoruz. Cirit, safari, rehabilitasyon amaçlı kullanımlar için atları etkinliklere götürüyoruz. Öğrenci rehabilistasyonu yapıyoruz. Geziler düzenliyoruz. Atlı okçuluk yapıyoruz. Malatya Atlı Cirit Spor Kulübümüz bünyesinde bu etkinliklere katılıyoruz” ifadelerini kullandı.

“SİZ HAYAL EDİN BİZ GERÇEKLEŞTİRELİM”

Çalışma hakkında bilgi veren Mehmet Çelik, “1986 doğumluyum Babamdan dolayı bu mesleğin içinde doğdum. Resmi olarak yaklaşık 2004 yılında beri demircilik yapıyorum. Babamın bir düsturu olan “Herkesin yaptığı işi yaparsan para kazanamazsın” anlayışıyla çalışmalarımı sürdürüyorum. Şu an soğuk demircilik yapıyorum. Soğuk demircilik denince akla, korkuluk, çatı, merdiven gelir ama ben bunların yanında farklı tasarımlara ürünler de yapıyorum. İnsanların hayal ettiklerini gerçeğe dönüştürüyorum. İşletme hesabımda bir link var. Orada, “Siz hayal edin biz gerçekleştirelim” diye bir söz yazıyor. Bu abimiz de beni Malatya’da bu linki görmüş. Öyle irtibatımız oldu. Kendisinden ölçü ve bir görsel istedim Ardından malzemeleri belirledik. Hesap çıkardık. Yapabileceğimiz en kaliteli işçiliği yaptık. Alüminyum kompozit panel dediğimiz büyük şirketlerin dış cephe kaplamasında kullanılan paneli kullandık. Reflektörlü stiker kullandık. Darbeye ve suya dayanıklı malzemeler kullandık. Renk olarak mavi ve griyi kullandık. Gece ışıkta sanki karavan değil de at geliyormuş izlenimi yaratıyor. Arabanın içerisini kamerayla takip edebiliyor. Camlarda da atlar görülebiliyor. Tasarımla birlikte 25 gün sürdü. Bu ilkti. Bundan sonra da sipariş gelirse 15 günde yapabilirim. Türkiye’de karavan üreten 6-7 işletme daha var ama onlar büyük alanlara sahipler. Ben 25 metrekarelik dükkanımda bu hayali gerçekleştirdiğim için mutluyum” dedi.