Aydın’ın Efeler ilçesinde direksiyon eğitimi alacak sürücü adayları için yeni bir güzergah oluşturuldu. Muğla karayoluna alternatif olacak yol için en uygun yerin ASTİM Organize Sanayi Bölgesi olduğu belirlendi. ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’nin içerisinde yer alan söz konusu yolda direksiyon eğitimi verilmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) karar alındı. Söz konusu tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni güzergah hizmete girdi. Yeni güzergahta hafta sonu ilk sınav gerçekleştirildi.

“İNSAN HAYATI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Yeni güzergahın hayırlı olmasını dileyen Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, “Muğla karayolunda yoğun trafik akışının olmasından dolayı geçmiş yıllarda ölümlü kazalar yaşandı. Bu anlamda kaza riskini en aza indirgemek için yeni güzergah arayışına girdik. Bu doğrultuda gerekli tüm çalışmaları tamamladık ve yeni güzergahımız ASTİM Organize Sanayi Bölgesi olarak belirlendi. Hafta sonu da burada ilk sınavımızı gerçekleştirdik. Ben de ilk sınav için bölgeye giderek incelemelerde bulundum. Herhangi bir aksaklık görmedik. Olumsuz bir şey karşımıza çıkmadı. Bölgede, vatandaşlarımız için sosyal alanlar da bulunuyor. Sürücü adaylarımız ve direksiyon eğitmenlerimizin yeni güzergahtan memnun olduğunu gördüm. İnsan hayatı her şeyden önemlidir anlayışıyla hareket ederek açmış olduğumuz yeni güzergahın herkese hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün gayreti ve bilhassa Aydın Ticaret Odası Başkanlığımızın ricası ile sorunumuzu çözen Efeler Belediye Başkanlığımıza ve emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ederiz.” dedi. Öte yandan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan, Muğla karayolunun ihtiyaç duyulması halinde kullanılmaya devam edeceğini söyledi.

“ZAMANLA ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUZ”

Aydın İli Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği İkinci Başkanı ve Ceylan Sürücü Kursu Müdürü Mustafa Tolan da yeni güzergahta incelemelerde bulundu. Yeni güzergahla ilgili açıklamalarda bulunan Tolan, “Önceki güzergahta ikisi ölümlü olmak üzere çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmişti. Özellikle Muğla istikametine giden motorlu taşıt sayısında son dönemde bir artış yaşandı. Yine, yeni yapılan Denizli-Aydın otoyolu inşaatı ve Çine bölgesinden maden taşıyan kamyon ve Tırların yoğunlaşmasıyla artık Efeler-Çine yolunda sürücü kursları için eğitim vermek çok zorlaşmıştı. Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün gayreti ve bilhassa Aydın Ticaret Odası Başkanı Sayın Hakan Ülken Bey’in ricası ile ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde sokaklardan birine rampa yapılması suretiyle sorunumuzu çözen Aydın Efeler Belediye Başkanı Sayın Fatih Atay’a teşekkür ederiz. Tabi şu anda yeni çalışma alanı diye tabir ettiğimiz havaalanı ve bu ASTİM bölgesinde de ciddi sorunlar var. Bu bölgede büyük alışveriş merkezlerinin depolarının olması ve sanayi bölgesi bulunması münasebetiyle çok sayıda kamyon ve Tır var. Yine bilindiği üzere sanayinin kendisine göre bir trafik anlayışı var. Bu sürücü adayları ve sürücü kurslarına alışıncaya kadar ciddi sorunlar yaşatacaktır ama zamanla çözüleceğine inanıyoruz.” diye konuştu.