CHP Efeler Gençlik Kolları İlçe Başkanı Artuğ Akosman, AK Parti iktidarını eleştirdi. Üniversiteden mezun olan gençlerin okudukları bölümle ilgili iş bulamadığını ifade eden CHP’li Akosman, perişan edilen, hayalleri çalınan gençlerin Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında iktidarın değişiminde öncü olacaklarını söyledi.

“MARKETTE, PAZARDA FİYATLAR ATEŞ PAHASI”


Türkiye genelinde tüm üniversitelerde 2021-2022 Akademik Yılı'nın sonlanması ile birlikte okudukları bölümlerin diplomasını almaya hak kazanan öğrenciler için fakültelerde mezuniyet törenleri düzenlendiğini kaydeden Akosman, şöyle dedi: “ Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nin fakültelerinden mezun olan gençler de farklı tarihlerde düzenlenen mezuniyet törenlerine katılarak kep atıyorlar. Bizler de CHP Efeler Gençlik Kolları olarak Sosyal Medya hesapları üzerinden mezuniyet törenlerini paylaşan gençlere ulaştık. Kendilerini tebrik ederek Aydın'da her zaman çalabilecekleri bir kapı olduğunu ifade ettik. Mezun olan gençlerin mutluluğuna ortak olmak için yaptığımız bu çalışma trajik durumları ortaya çıkardı. Yüksek Lisans yapmak isteyen bir kardeşimiz, mezun oldum ve yüksek lisans yapmak istiyorum ama ev kirasını ödeyecek durumum yok. Ev kirası bir yana markette, pazarda fiyatlar ateş pahası. Memlekete dönmekten başka çarem yok diyor. Yine bir başka mezun kardeşimiz diplomamızı aldık, şimdi arkadaşlarımla birlikte nerede çalışacağımızı düşünüyoruz diyor.”

“MEZUNİYET SEVİNCİ YAŞAYAMADILAR”


Akosman, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “AKP iktidarının plansız, programsız, bir o yana bir bu yana savrulan basiretsiz yönetim anlayışı gençleri perişan etti. Sadece kendilerine ait bir hayat isteyen gençler işsiz, aşsız kaldı! Genç İşsizler Platformu, 'İşsizlik ve istihdam raporu’nun mayıs ayı sonuçlarına göre en az iki yıllık üniversite mezunu işsiz sayısı 793 bin. 1 milyon 133 bin üniversite mezunu ise iş bulma ümidini yitirdiğinden dolayı işsiz değil, işgücü dışında sayılıyor! Diplomasını almaya hak kazanan genç avukatlar, öğretmenler, mühendisler, mimarlar ya işsiz ya da vasıfsız işlerde çalışmak zorundalar. Gençler AKP iktidarı yüzünden mezuniyet sevinci dahi yaşayamıyorlar! Ama hiç şüpheniz olmasın perişan ettiğiniz, hayallerini çaldığınız o gençler Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında iktidarın değişiminde öncü olacaklar!”